Najnovejše merjenje priljubljenosti slovenskih politikov ni prineslo večjih premikov. Šestnajst politikov je ocenjenih boljše in le štirje slabše kot minuli mesec. Predsednica republike Nataša Pirc Musar ostaja na čelu razpredelnice, z višjo oceno kot junija.

Sledi ji donedavni kočevski župan in novopečeni evropski poslanec Vladimir Prebilič, ki se je za las prerinil na drugo mesto, pred ministra in predsednika SD Matjaža Hana ter poslanca SDS Anžeta Logarja – Han je svojo povprečno oceno nekoliko izboljšal, Logar pa poslabšal. Ljudmila Novak, od sklica nove sestave evropskega parlamenta naprej nekdanja evroposlanka, je ostala na petem mestu, a naslednji mesec zapušča družbo najbolj priljubljenih politikov, ker je izgubila status profesionalnega politika.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, župan Zoran Janković in po novem državni sekretar Milan Brglez so obdržali pozicije iz prejšnjega merjenja. Donedavni obrambni minister, zdaj pa evropski poslanec Marjan Šarec je pridobil dve mesti in je pred desetouvrščenim bruseljskim kolegom Matejem Toninom.

Politik NSi Janez Cigler Kralj je na lestvici padel za tri mesta in je štirinajsti, največji padec pa smo zabeležili pri finančnem ministru Klemnu Boštjančiču, ki je izgubil štiri mesta in je končal na dnu razpredelnice ter skupaj z Ljudmilo Novak zapušča družbo 22 najbolj priljubljenih politikov. Naslednji mesec ju bosta zamenjala Žan Mahnič in Miha Kordiš, ki sta bila največkrat predlagana s strani anketirancev. 


 

Priporočamo