Obstajata dve različici pixel watch 3. Manjša ima premer 41 milimetrov, večja pa 45 milimetrov. Gre za standardni dimenziji, a je Google v prejšnjih generacijah ponujal zgolj manjšo različico. S to je bil opravljen tudi ta test. Dizajn ure je močno podoben lanski različici, z nekaj tehničnimi izboljšavami. Ukrivljeno črno steklo zaslona je estetsko zelo privlačno in dovolj odstopa od konkurence, da ima lasten značaj. Hrbtni del ure je medtem iz aluminija. V škatli priložena paščka (večji in manjši) sta iz sintetične gume. Ta je prijetna na otip in lepo sedi na koži. Brez drgnjenja ali drugih neprijetnosti. Povsem neopazna je tudi teža ure na zapestju.

Pohvaliti gre še dizajn paščka. Na zapestju je varno pričvrščen, hkrati pa ga je zelo enostavno odpeti, ko to želimo. Presežni del paščka se pospravi pod pašček, tako da nič ne štrli. Dizajnu sicer ne bi rekel, da je klasično eleganten, je pa vseeno dovolj prefinjen, da ura ni videti kot čokati športni pripomoček ali kot igračka iz pralnega praška. Je pa veliko odvisno tudi od barve paščka.

Zaslon OLED ima ločljivost oziroma gostoto 320 pik na palec (ppi), svetilnost od 1 do 2000 kandel ter prilagodljivo osveževanje slike od 1 do 60 hercev (Hz). Prostora za shranjevanje je 32 GB, delovnega spomina pa 2 GB. Odpornost proti vodi in prahu je IP68 oziroma ATM5. Združljiva je z androidnimi telefoni. Vse dobro. Bolj zanimiva je splošna funkcionalnost ure.

Na njej lahko berete tudi Dnevnik

Na pixel watch 3 lahko prebiramo prejeto elektronsko pošto in sporočila. Na slednja lahko tudi odgovarjamo z virtualno tipkovnico. Ta je sicer zelo majhna, a presenetljivo dobro ugane, katero črko v danem trenutku želiš pritisniti. Kdor noče tipkati, lahko pošlje tudi zvočni posnetek. Telefoniranje z zapestja prek povezanega telefona je dobro. Sogovorniki se niso pritoževali o kakšni nerazločnosti, bi si pa želel, da ima ura malenkost glasnejši zvočnik.

Na uro lahko naložimo tudi brskalnik, kar pomeni, da lahko na njej gledate youtube in celo berete Dnevnik.

Navduši tudi brezstično plačevanje z google pay. To deluje tudi, ko telefona nimate pri sebi. Za varnost plačilnih kartic ura poskrbi tako, da zazna, kdaj jo snamete z zapestja, in nato zahteva nov vnos varnostnega vzorca. Da vas ne bi »skenirali« mimogrede, je treba google pay pred vsakim plačilom z uro na uri ročno vklopiti. Izredno zanimiva je tudi možnost uporabe Googlovih zemljevidov. Ti delujejo tudi, ko ura ni povezana s telefonom.

Pixel watch 3 ponuja še kup drugih zanimivih funkcionalnosti. Lahko nadzirate spotify, druge Googlove naprave pametnega doma, naložite lahko tudi spletni brskalnik. To pomeni, da lahko na uri gledate youtube in celo berete Dnevnik. Zaradi velikosti zaslona to ni udobno, je pa mogoče. Vse to je zanimivo, je pa nabor aplikacij za uro vseeno še vedno dokaj omejen. Ob tem jih večina zahteva, da jih namestimo tudi na telefon. Jaz tega nočem. Naprava zna spremljati tudi širok nabor športnih aktivnosti. Vsako jutro uporabniku posreduje poročilo spanca. Na uri si lahko nastavite tudi budilko. Ta lahko zgolj vibrira ali pa tudi zvoni, če tako želite.

Na splošno gre za zelo všečno in zabavno napravo. Gre pa žal za še eno v seriji tistih, ki zdržijo vsega 24 oziroma 36 ur ob vklopu varčevalnega načina. Med testom se mi sicer ni zgodilo, da bi se mi izpraznila, sem pa moral razviti kar strogo rutino polnjenja ure ob jutranjem prhanju. Imam mešane občutke o še eni napravi, ki zahteva mojo vsakodnevno pozornost kot dražji in manj karizmatičen tamagoči, a mi po drugi strani omogoča, da ob plačilih denarnica in telefon ostaneta v žepu. Klasične dileme lenega človeka. Google za 41-milimetrsko uro želi neskromnih 399 evrov, za 45-milimetrsko pa že 449 evrov. 

Priporočamo