Še več, ko je govora o preteklem letu, je beseda dneva smartorial, ki pomeni kombiniranje sproščenih oblačil in želje po prefinjenem oblačenju. Kar se je še do nedavnega zdelo nezdružljivo, je postalo eden najbolj zaželenih trendov oblačenja. Dokaz za to je tudi dejstvo, da se je iskanje tega izraza lani v brskalniku Google podvojilo.

Delo od doma in neugodne gospodarske razmere so kot kaže vplivale na stil oblačenja Slovencev. Izkazalo se je, da vse pogosteje izbirajo udobna oblačila, ki sledijo modni filozofiji smartorial in jih zlahka kombiniramo ob različnih priložnostih, tako svečanih kot bolj sproščenih.

Trik je v kombiniranju univerzalnih kosov na nove, kreativne načine. Blazer v športno-elegantni kombinaciji? Lahko! Vse kar potrebujete, je vpadljiva majica s kratkimi rokavi, športne, a elegantne hlače ter čevlje za prosti čas in pripravljeni ste, da skočite iz pisarne z dekleti in fanti na večerjo v odlično restavracijo!

Pri modni paltformi poudarjajo, da veliko povpraševanje po univerzalnih kosih, ki jih je enostavno kombinirati, potrjuje tudi statistika. Tako je povpraševanje po dvodelnih kompletih poskočilo za 53 odstokov, loaferjih in mokasinih za 44 odstotkov, torbicah in torbah za 37 odstotkov ter supergah za 25 odstotkov.

 

 

 

Priporočamo