Po skoraj izenačenem rezultatu v prvem krogu med Gašparjem Gašparjem Mišičem in Andrejem Koreniko je sinoči 40-letni bančni uslužbenec zmagal s prepričljivo razliko. Korenika verjame, da so volilci prepoznali iskrenost njegove ekipe, podporo mu je v drugem krogu izreklo tudi Gibanje Svoboda.

Piranski občinski svet je zelo razdrobljen, tako da bo Korenika najprej sedel s svetniškimi skupinami in oblikoval koalicijo sorodnih strank. Dodaja, da to ne bo lahko, ker da je občina ugrabljena. Oba z Mišičem imata v občinskem svetu po štiri člane. »Pripravljen sem na projektno sodelovanje, tudi z Mišičem,« je novi župan potrdil sinoči. Mišič, ki je dobil 41,5 odstotka glasov, je že po prvih novicah, da Korenika vodi, ponovil, da ni pomembno, kdo je župan, le da si vsi prizadevajo za razvoj, saj piranska občina že predolgo stagnira.

Bogatič premagal Markočiča

V Izoli so že v prvem krogu namenili največ glasov kandidatu Gibanja Svoboda, 70-letnemu upokojencu Milanu Bogatiču, sinoči pa so to še potrdili. »Zmago sem pričakoval, nisem pa niti slučajno pričakoval tako velike razlike,« je povedal. Ocenjuje, da so Izolani prepoznali, da je prava oseba za reševanje dolgoletnih težav občine. Zagotavlja, da delovanje občine dobro pozna, saj je vodil njen nadzorni odbor in med drugim opozarjal na negospodarno ravnanje z zemljišči. Napoveduje hiter sprejem občinskega prostorskega načrta, ki bo v korist občanom, ne pa kapitalu. Bogatič verjame, da je k zmagi prispevala tudi podpora Gibanja Svoboda. x 

Priporočamo