V Zdravstvenem domu Kranj so odprli celovito prenovljene prostore tehnične službe v kleti. Ti od leta 1958 niso bili obnovljeni in so dolgo čakali na osvežitev. »Gre za del zdravstvenega doma, ki smo ga v preteklem obdobju malce zapostavljali glede obnove, saj pacienti v klet ne hodijo, pač pa v tamkajšnjih prostorih delujejo podporne službe. Ki pa so seveda prav tako pomembne, zato sem vesela, da nam je uspelo izpeljati to investicijo, s katero smo dolgo odlašali. Ob prenovi so se pokazale tudi razne pomanjkljivosti, od zamakanja do propadanja, za katere pred obnovo sploh nismo vedeli, zato smo še toliko bolj ponosni, da je zdaj vse urejeno,« je zadovoljna direktorica ZD Kranj Lilijana Gantar Žura. Kot je poudarila, je skoraj 180 kvadratnih metrov kletnih prostorov v treh mesecih, kolikor je trajala prenova, zasijalo v novi podobi. »Prostori so ne le lepi, ampak predvsem uporabni,« je dodala direktorica.

V Osnovnem zdravstvu Gorenjske (OZG) so pojasnili, da so »nove prostore dobili sodelavci v tehnični službi in za pomoč bolnikom, z ureditvijo dodatnih prostorov pa se bodo vsi informatiki združili, tako da bodo delali v skupnih prostorih. Preurejen je tudi prostor za čistilke, te so po prenovi ločene od tehnične službe. Pridobili smo tudi prepotreben prostor za arhiv zobozdravstva, ločena skladišča za računalniški ter za čistilni material. S prenovo smo poskrbeli, da je stavba zdravstvenega doma zdaj prenovljena v vseh nadstropjih.« Nove pridobitve se je z ekipo sodelavcev razveselil tudi vodja tehnične službe Lojze Pokorn. »Doslej smo delali v res nemogočih razmerah, zato smo težko pričakovali obnovo prostorov. Naše delo bo odslej potekalo precej lažje,« je dejal Pokorn.

Še naprej reševanje prostorske stiske

S čedalje lepšo podobo kranjskega zdravstvenega doma, ki so ga pred štirimi leti tudi energetsko prenovili, je zadovoljen tudi župan mestne občine Kranj Matjaž Rakovec. »Mirno se lahko pohvalimo, da imamo v Kranju zdaj res sodoben zdravstveni dom. Veliko dela je že opravljenega, še precej pa bo treba postoriti, predvsem pri reševanju prostorske stiske. Najprej bo na vrsti gradnja satelitskega urgentnega centra, ki bo ena večjih letošnjih naložb na Gorenjskem. Investicija je vredna več kot dva milijona evrov, pri čemer računamo, da bo milijon prispevalo ministrstvo za zdravje,« je ob slavnostnem odprtju kletnih prostorov pojasnil Rakovec in dodal, da pripravljajo projekt gradnje kompleksa Severna vrata, s katerim želijo pridobiti prostore za zdravstveno dejavnost, urediti parkirna mesta v podzemni garaži in izboljšati prometno pretočnost območja.

Župan je še poudaril, da ga ob dobri organizaciji vodstva ZD Kranj in odličnem sodelovanju z občino, ki je v zadnjem obdobju sofinancirala kar nekaj aktivnosti v zdravstvenem domu, zelo veseli, da krize v zdravstvu zaradi pomanjkanja družinskih zdravnikov v Kranju ne občutijo. 

Priporočamo