Ko zapiha hladen jesenski veter, na vrhu Šutne Džafer Telo postavi svojo majhno leseno hiško in pred njo peče kostanj. »Med tednom zakurim šele popoldan, ker so dopoldne ljudje po službah in ni dovolj obiska. Sem pa za vikend na vogalu že prej,« pove Telo in v smehu doda, da sezono pečenega kostanja navadno začne, ko mora tudi sam popoldne nase vreči jopico. »No, po nekaj urah ob kotlu, nad katerim pečem kostanj, je hitro prevroče.« Trenutno peče italijanski kostanj, ki ga ima vsaj za zdaj dovolj. A pravi, da je zaradi suše letos kostanja manj, kilogram pa dva evra dražji. Podražilo se je tudi oglje. »Lani sem veliko merico prodajal po 3,50 evra, letos stane pol evra več,« pove sogovornik in doda, da redne stranke dvig cene razumejo. »Rad postrežem tudi najmlajše, ki z zanimanjem in z vprašanji spremljajo moje delo,« še pove Telo. In čeprav ima sto metrov nižje na Glavnem trgu konkurenco, se le nasmehne, ko doda: »Konkurenca je zdrava in tudi cena za veliko in malo merico je enaka. Vsi se borimo za svoj kos kruha.« vl

Priporočamo