Za širitev in obnovo hotela so z ministrstva prejeli sredstva v višini 1.799.911 evrov, skupni znesek načrtovanega projekta pa znaša 28.485.572 evrov. Po končani naložbi si investitorji želijo, da bi hotel Slon postal hotel s petimi zvezdicami. Med širitvijo nameravajo povečati zmogljivosti hotela za 53 novih hotelskih sob, kar bodo dosegli s prezidavo in nadzidavo. Nekaterim sobam bodo dodali tudi balkone in terase. Skupno bodo tako lahko sprejeli več kot 130 dodatnih hotelskih gostov, ki bodo bivali v nadstandardnih sobah. Prenovili bodo tudi že obstoječe sobe, kjer bodo ponudbo dvignili na raven hotelov s petimi zvezdicami, je razvidno iz vloge, ki so jo oddali na razpisu.

Poleg novih in obnovljenih sob bodo ponujali še številne klubske prostore za sestanke, zajtrke a la carte ter gostinsko ponudbo z izbrano lokalno hrano in pijačo, s katero želijo gostom približati »avtentično gastronomsko izkušnjo na butični lokaciji«. Ponujali bodo tudi »executive club lounge« oziroma prostor, kjer si bodo poslovni popotniki lahko odpočili med čakanjem na pot. Imeli bodo novo veliko teraso, velneško ponudbo z bazenom, savno, fitnesom in storitvijo concirerge, s katero bodo gostje lahko najeli člana hotelskega osebja, ki bo skrbel za prihodnje rezervacije in organizacije lokalnih izletov.

Že nekaj let v načrtu nov bazen

Iz načrtov, ki smo jih na Dnevniku pridobili leta 2019, je razvidno, da bodo hotel Slon širili predvsem na račun pozidave notranjega dvorišča, deloma pa tudi širitve na Nazorjevo ulico, kjer bodo prizidek iz šestdesetih let pomaknili na rob svoje parcele, od pritličja navzgor pa jim leta 2010 sprejet občinski prostorski akt omogoča gradnjo tako imenovanega izzidka, ki bo en meter »štrlel« na ulico. Posebne naj bi bile predvsem sobe v višjih nadstropjih, ki bodo ponujale pogled na ljubljanski grad, in kletna etaža, ki bo postala center dobrega počutja s kar 17-metrskim plavalnim bazenom.

Hotel Slon naj bi bil ves čas prenove odprt, temu bodo prilagodili prav vsa gradbena dela, ki jih bodo izvajali v več fazah in ponekod celo ročno, da s hrupom ne bodo pretirano motili gostov. Že pred leti so opozorili, da si s prenovo in širitvijo hotela ne želijo motiti življenja Ljubljančanov in obiskovalcev Ljubljane. Še najbolj bodo gradbena dela občutili v Nazorjevi ulici, kjer bo po prenovi v pritličju nova restavracija z zajtrkovalnim salonom. Nazadnje so hotel sicer prenovili leta 2017, ko so obnovili fasado in zaprli arkade ob Slovenski cesti, pred tem je hotel zadnjo večjo prenovo doživel leta 1998, ko so prenovili vse sobe, recepcijo in kavarno.

Priporočamo