Od 1. do 8. julija bo v Kostanjevici na Krki ponovno prevladovala kultura. Pred vrati je namreč 6. Festival kulture Kostanjevica v organizaciji tamkajšnjega Mladinskega društva, ki vsako leto ponuja vrhunske gledališke, glasbene, filmske, literarne in druge kulturne dogodke. Za odprtje festivala 1. julija bo poskrbela zasedba Katalena, v naslednjih dneh pa se bo zvrstila še vrsta koncertov domačih in tujih zasedb. V Galeriji Božidarja Jakca bo na ogled razstava vizualne umetnosti The Witch Twins avtorjev Alena in Robija Predaniča ter tri gledališke predstave, 5. julija pa bodo na okrogli mizi govorili o vedno aktualni tematiki – decentralizaciji kulture.

Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v scenografski delavnici pod vodstvom trenutno enega najboljših scenografov Branka Hojnika, otroci pa bodo na počitniški gledališki delavnici pripravili predstavo pod vodstvom društva za trajnostni razvoj Terra Vera.

Festival kulture se bo zaključil 8. julija z literarnim zajtrkom in pogovorom s priznano gledališko režiserko, pisateljico in publicistko Ivano Djilas, večerno gledališko predstavo ter koncertom. 

Priporočamo