S 1. avgustom je občina Kranjska Gora odprla občinske ceste v Zgornji Radovni in cesto v dolino Krma, saj je večina sanacijskih del po lanskem vetrolomu zaključena. Kot nam je pojasnila županja Henrika Zupan, so lastniki odpravili okoli 90 odstotkov posledic ujme. Preostala sanacijska dela bodo potekala ob odprti cesti, zato obiskovalce prosijo za strpnost.

Hkrati so na občini opozorili, naj avtomobilov obiskovalci ne puščajo na mestih, kjer parkiranje ni dovoljeno. »Prav tako prosimo, da upoštevate morebitna obvestila na terenu. Cesta v dolino Krma je lahko na nekaterih odsekih še vedno poškodovana, zato je potrebna dodatna previdnost,« so še poudarili na občini.

Kovinarska koča ostaja zaprta

Devetnajstega julija je minilo leto dni od vetroloma, ki je v dolinah Radovna, Krma in Kot poškodoval več kot 50.000 kubičnih metrov dreves. Cesti v Krmo in Kot sta bili neprevozni, v obeh dolinah pa je ostalo ujetih več ljudi, predvsem pohodnikov, ki so se vrnili z gora in so jih takrat zasilno nastanili v Kovinarski koči. Slednja je nato ostala zaprta in bo zaprta tudi preostanek letošnje sezone, so se odločili v Planinskem društvu Javornik, ki skrbi za objekt. 

Priporočamo