S pomladjo bodo večeri v pristanišču na Špici zaživeli v športnem in dobrodelnem duhu. Od maja in vse do septembra bodo tam potekale vodene vadbe, ki jih bosta vodili znani vaditeljici Nataša Gorenc in Nives Orešnik. Polovica izkupička od vstopnine, ki znaša simbolična dva evra, bo namenjena Društvu za cerebralno paralizo Ljubljana. »Zelo cenimo, da se nekdo spomni na nas. Pri nas namreč sredstev ni nikoli dovolj, so pa vsa namenjena za naše dejavnosti, kot sta denimo socialna pomoč staršem in varstvo otrok. Ravno zdaj zbiramo donacije za eno izmed terapij za osebe s cerebralno paralizo,« je povedal predsednik društva David Geršak.

Udeleženci in udeleženke se bodo s funkcionalno vadbo z Natašo Gorenc potili vsak prvi torek v mesecu, od 3. maja do 6. septembra. Preostale torke, med 10. majem in 27. septembrom, bo Nives Orešnik namenila jogi, zadnje četrtke v mesecu, med 26. majem in 29. septembrom, pa pilatesu. Na poletne telovadne večere je treba prinesti podlago za vadbo, stekleničko vode in brisačo. Vadbe se bodo začele ob 18. ali 19. uri in trajale 60 minut. V primeru slabega vremena bodo odpovedane.

Podrobnejše informacije o terminih in morebitnih spremembah so objavljene na družbenih omrežjih Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice. Prijave niso potrebne, je pa število mest omejeno. 

Priporočamo