Razstava odpira številna vprašanja o atmosferi, podnebju in raziskovanju vesolja ter dokazuje moč umetnosti, raziskav in sodelovanja pri obravnavi temeljnih vprašanj našega časa. Obiskovalcem ponuja poglobljeno potovanje po področjih atmosfere in je nastala v okviru projekta Steiermark Schau 2023. Zasnoval jo je Alexander Kada, kurirala pa Astrid Kury.

Razstava odpira številna vprašanja o atmosferi, podnebju in raziskovanju vesolja ter dokazuje moč umetnosti, raziskav in sodelovanja pri obravnavi temeljnih vprašanj našega časa.

»V čast si štejemo, da se naše sodelovanje z Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana krepi in da smo bili prepoznani kot zaupanja vreden partner za gostovanje mednarodno odmevne razstave, ki je že bila na ogled na Dunaju, Herbersteinu, v New Yorku in Massachusettsu. Deset videoprispevkov 17 umetnikov in umetnic iz devetih držav ter 11 prispevkov raziskovalnih poročil znanstvenikov in znanstvenic iz 12 držav v instalaciji na inovativen način prikaže moč povezovanja umetnosti in znanosti. Verjamemo, da bo polkrožno platno s posebno zvočno spremljavo ponudilo razstavno doživetje, kot ga v Celju še ni bilo,« o gostovanju multimedijske instalacije pravi Andreja Erjavec, direktorica Tehnoparka Celje. Kot dodaja, nadgradnja obstoječih in vzpostavljanje novih mednarodnih povezav prinaša bogatejše, kakovostnejše in atraktivnejše vsebine za obiskovalce, obenem pa so to neprecenljive priložnosti za krepitev kompetenc zaposlenih v največjem znanstveno-zabavnem parku pri nas.

Razstavo so odprli veleposlanica Republike Avstrije v Sloveniji Elisabeth Ellison-Kramer, znanstveni direktor Univerzalnega muzeja Joanneum v Gradcu dr. Marko Mele, direktorica Tehnoparka Andreja Erjavec in kuratorka razstave dr. Astrid Kury. x

Priporočamo