Na novo šolsko leto se pripravljajo tudi v občini Ivančna Gorica. Na objektu Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični omenjena občina izvaja gradbena dela na novem prizidku k šoli. Zaključili so betonska dela, izdelavo strehe in vgradnjo oken. »Zdaj se izvaja oblaganje izolativne fasadne obloge,« so pojasnili. Šentviška šola, ki je ena od treh samostojnih osnovnih šol v občini Ivančna Gorica, bo z novim prizidkom pridobila sedem novih učilnic, od tega štiri v dodatnem prvem nadstropju.

Ob gradnji prizidka poteka popolna prenova šolske kuhinje. »Po položitvi novih estrihov in postavitvi predelnih sten se trenutno polaga keramika in montirajo prezračevalne naprave. Montaža nove kuhinjske opreme je predvidena v začetku prihodnjega tedna,« so še zapisali. V poletnih mesecih so izvedli tudi širitev zbornice in več učilnic preuredili v kabinete. Vsa gradbena dela bodo zaključili do začetka novega šolskega leta.

Šentviška šola bo z novim prizidkom pridobila še sedem učilnic, od tega štiri v dodatnem prvem nadstropju.

Novi prehod za pešce

Občina pa je poskrbela tudi za zagotavljanje večje prometne varnosti. Za večjo varnost šolarjev in drugih udeležencev v prometu so v neposredni bližini šolskih poti po občini in na novem asfaltiranem parkirišču pred telovadnico Srednje šole Josipa Jurčiča v Ivančni Gorivi na novo zarisali talne oznake. Hkrati so poskrbeli za novo prometno ureditev, ki bo delavcem v šolah in vrtcih priskrbela urejen parkirni prostor. 

Priporočamo