Predsednica okrožnega sodišča v Kranju Špela Jakopič ocenjuje, da je do razlitja vode v kletne in delno pritlične prostore okrožnega in okrajnega sodišča na Zoisovi 2 v Kranju prišlo v noči z nedelje na ponedeljek, kar so ugotovili ob začetku delovnega dne v ponedeljek okoli 7. ure. Zaradi nevarnosti požara so takoj izklopili elektriko, ki je bila odklopljena do 11. ure.

»Zaradi navedenih okoliščin je bilo v dopoldanskem času okrnjeno poslovanje okrožnega in okrajnega sodišča v Kranju. Zaradi izklopa elektrike ni bilo mogoče zagotavljati uradnih ur za stranke, blagajna in vložišče nista delovala, preklicani so bili štirje naroki, medtem ko je bilo nekaj narokov in zaslišanj v dopoldanskem času opravljenih v drugih prostorih sodišč na Bleiweisovi 20 in Zoisovi 1 v Kranju,« je pojasnila Jakopičeva in dodala, da bo treba zaradi izliva vode obnoviti tri razpravne dvorane v kletnih prostorih sodišča in prostore vpisnika okrajnega sodišča v Kranju.

Po predvidevanjih predsednice kranjskega sodišča bo obnova razpravnih dvoran trajala predvidoma tri mesece. »Prizadevali si bomo, da ta okoliščina ne bo bistveno vplivala na poslovanje sodišča ter na izvedbo narokov in zaslišanj, ki jih bomo opravljali v razpoložljivih prostorih sodišč sodnega okrožja Kranj,« je povedala Jakopičeva. 

Priporočamo