Potencialni najemniki poslovnih prostorov so ostali hladni do javnega zbiranja ponudb za prostora v prenovljenem Plečnikovem podhodu, ki povezuje park Zvezda in Plečnikov trg. Na oddelku za ravnanje z nepremičninami Mestne občine Ljubljana so namreč potrdili, da niso prejeli niti ene ponudbe, zato bodo javni razpis v prihodnosti ponovili.

Občina išče najemnika za dva popolnoma prenovljena prostora v podhodu. V enem prostoru si želi najemnika, ki bo odprl neživilsko trgovino ali storitveno dejavnost, v drugem pa je načrtovan gostinski lokal. Občina je na marčevskem razpisu za manjšo neživilsko trgovino, ki meri 33,7 kvadratnega metra, zahtevala minimalno mesečno najemnino v višini 471,8 evra. Pri izboru najemnika pa ne bi bila odločilna zgolj višina najemnine, ki bi jo bil najemnik pripravljen plačevati, temveč tudi ponudba oziroma program v lokalu.

Za gostinski lokal, ki se razteza na kar 75,2 kvadratnega metra velikem prostoru, je občina v razpisu zahtevala izhodiščno najemnino v višini 1428,8 evra. Prednost v izboru bi imeli ponudniki, katerih ponudba bi obsegala brezalkoholne pijače in mlečne napitke. V obeh primerih bi občina najemno pogodbo sklenila za nedoločen čas, toda najemnika bi prostora dobila povsem neopremljena, kar pomeni, da bi morala vanju vložiti nekaj lastnih sredstev.

V Plečnikovem podhodu je občina prenovila še en prostor, ki pa ga ni dala na javni razpis, saj ga namerava nameniti kulturnim vsebinam za otroke in mladino. Prav tako so prenovljeni pohodna površina, stene, stropi in javne sanitarije v podhodu. Za vsa ta dela je občina družbi Demi plus po pogodbi plačala 1,22 milijona evrov skupaj z davkom na dodano vrednost. 

Priporočamo