Na javni železniški infrastrukturi se nadaljujejo obsežna investicijska dela, ki jih izvaja država kot lastnik za boljši železniški promet. Na Slovenskih železnicah (SŽ) so tako poleg številnih drugih del na železniški infrastrukturi napovedali, da se bodo še pred jesenjo oziroma začetkom novega študijskega leta, ko se po poletnih počitnicah pričakuje povečano število vsakodnevnih potnikov, izvajala večja investicijska in vzdrževalna dela, ki zahtevajo tudi nadomestne prevoze namesto nekaterih vlakov.

Na železniški progi Ljubljana–Jesenice se bodo na odseku Ljubljana–Kranj v času od 19. avgusta do 1. septembra izvajala obsežna vzdrževalna dela. V soboto in nedeljo, 24. in 25. avgusta, pa bo zaradi vzdrževalnih del zapora celotne proge Ljubljana–Jesenice.

Nadomestne prevoze bodo zaradi vzdrževalnih del organizirali tudi na odsekih Ljubljana–Divača–Sežana, Ljubljana–Zidani most in Jesenice–Nova Gorica.

Iz Slovenskih železnic so sporočili, da bo med 19. avgustom in 1. septembrom organiziran nadomestni prevoz po prilagojenem voznem redu nadomestnih avtobusov namesto vseh vlakov, le prvi dan zapore, 19. avgusta, bo še vozilo osem vlakov, prav tako zadnji dan zapore, 1. septembra, ko bo prav tako že vozilo osem vlakov, sicer pa nadomestni avtobusi.

V soboto in nedeljo, 24. in 25. avgusta, pa bo organiziran nadomestni prevoz po prilagojenem voznem redu nadomestnih avtobusov namesto vseh vlakov na celotni progi od Ljubljane do Jesenic.

»V času izvajanja nadomestnih cestnih prevozov in zahtevanih počasnih voženj mimo delovišč so potrebne spremembe v organizaciji prometa, kar zahteva odmike od rednih voznih redov vlakov oziroma zamude, zato potnike opozarjamo, naj pred potovanjem preverijo aktualni vozni red vlakov in nadomestnih prevozov z avtobusi,« so pri tem opozorili na SŽ. To lahko storijo prek spletne strani Slovenskih železnic, v seznamu obvestil na spletni strani Pomoč uporabnikom in stanje v prometu, na obvestilnih tablah na železniških postajah, na e-naslovu potnik.info@slo-zeleznice.si ali na brezplačni telefonski številki 080 81 11. 

Priporočamo