Psom prijazna plaža je edina pasja plaža pri nas, ki so jo lastniki in ljubitelji psov dobili pod zunanjim bazenom hotela Metropol v Portorožu. Na trendovski pasji plaži Monty's Dog Beach se lahko psi in njihovi lastniki sprostijo, družijo in uživajo v skupnih trenutkih morskega veselja. Plaža, ki se razprostira na nekaj manj kot 2500 kvadratnih metrih, po besedah lastnika blagovne znamke Igorja Montanarija ponuja najvišji standard psom in njihovim lastnikom.

Ritem na plaži podrejen psom

Montanari je prvo pasjo plažo odprl na Crikveniški rivieri že leta 2015, nekaj let kasneje tudi na Rabu. Portoroška plaža, ki je zasnovana precej podobno tej v Crikvenici, sprejme od 100 do 150 psov in njihovih lastnikov ter bo zagotovo popestrila in tudi obogatila turistično ponudbo Portoroža. Tudi zato, ker ni namenjena izključno lastnikom psov. Na njej so namreč dobrodošli vsi, ki jih pasja družba, dlake in otresanje vodnih kapljic z dlake ne motijo, prav tako občasno glasno lajanje in prijateljsko renčanje med igro.

Psom prijazne plaže pri nas

Tudi vzdolž slovenske obale se najdejo lokacije, kjer se lahko psi kopajo v družbi svojih lastnikov. V Kopru je to pasja plaža na koncu semedelske promenade, v Izoli ob starem Delamarisu ter pod Belvederjem in na divji plaži na Belih skalah. V piranski občini poleg že omenjene mondene plaže lahko kopalci s sabo pripeljejo psa tudi na plažo naprej od avtokampa Lucija (v smeri Seče in pri Ribiču), na plažo v avtokampu v Strunjanu, divjo plažo v Strunjanu, tudi pasjo plažo v Strunjanu (pri ribiškem pomolu ob restavraciji Pinija), na del plaže med Piranom in Fieso ter na plažo za Punto v Piranu. V Ankaranu vas ne bodo gledali grdo, če se boste s psom kopali na plaži v avtokampu Adria, na divji plaži na Debelem rtiču in na plaži Sv. Jernej tik ob nekdanjem mejnem prehodu Lazaret. A pozor, pes mora biti ves čas na vrvici, saj je predvidena kazen od 200 do 400 evrov.

Ritem na plaži je popolnoma prilagojen psom in njihovim lastnikom. Psom, ki radi le počivajo v senci, so na voljo ležalniki in senčniki. Na pomolu si družina lahko najame tudi baldahin. Nič ni narobe, če plažno »garnituro« prinesete s seboj. Seveda je zaželeno, da s seboj prinesete tudi druge rekvizite, s katerimi se pes zamoti. Žoge, igralne vrvice in tudi pasji rešilni jopiči – za neplavalce ali hitro utrujene plavalce, uporabni so tudi napihljivi bazeni.

Za bolj aktivne pse je tudi poligon​ za agiliti. In kar je morda najpomembnejše – brezplačna je tudi uporaba tuša tako za majhne kot velike pse in res veliko posod z mrzlo pitno vodo. In če se pes ne bo zadovoljil zgolj z mrzlo vodo, naj omenimo, da je ob plaži tudi Monty's bar, kjer strežejo tako lastnikom kot psom. In prav slednjim gresta odlično v slast pasji sladoled in belgijsko hladno pasje pivo.

Monty's beach pasja plaža v Portorožu

Pasja plaža ​Monty's beach je namenjena tako velikim kot tudi majhnim psom. Foto: Monty's beach

Kaj pa cene? Te niso nič višje kot drugje na portoroški plaži. Za najem dveh ležalnikov s senčnikom je treba odšteti 25 evrov na dan, če želite le ležalnik ali senčnik, pa 10 evrov. Najem baldahina na pomolu, od koder lahko spremljate tudi sončni zahod, stane 40 evrov, vključuje pa tudi steklenico penine. 

Priporočamo