Mestni javni zavodi so za osnovnošolce pripravili številne aktivnosti za popestritev zimskih dni. V okviru programa 2000 let kulinarike, umetnosti in arhitekture v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane lahko rezervirate zgodovinsko obarvana doživetja. Šestega februarja bo v Mestnem muzeju od 9. do 13. ure kuharska delavnica Postani (master)chef rimske kuhinje, na kateri bo rimski kuharski mojster Apicij predstavil svoje kuharske veščine. Sedmega februarja bo na ustvarjalni delavnici Čudovito čudni svet v Mestni galeriji od 9. do 13. ure potekala delavnica barvanja, risanja in izrezovanja fantastičnih bitij. Devetega februarja bo od 9. do 13. ure v Mestnem muzeju delavnica Ugani, kdo sem, na kateri bodo otroci pobliže spoznali znane obraze ljubljanske zgodovine. Naslednji dan bo na isti lokaciji ob enakem času potekal Dan za arhitekturni in lutkarski izziv, vezan na temo, s kom si je Plečnik dopisoval, s kom je hodil na sprehod in za koga je ustvarjal arhitekturne mojstrovine.

Veselo bo tudi na ljubljanskem gradu. Otroci prve triade osnovnih šol se bodo družili z grajsko podgano Friderikom in se potopili v zgodbe gradu ter spoznavali lutkarstvo in srednjeveško kuhinjo.

Učna pomoč v Pionirskem domu

V Pionirskem domu se obetata dve vzporedni počitniški šoli – šola animiranega filma in pisana ustvarjalnica. Šola animiranega filma bo potekala na Vilharjevi cesti 11 in je namenjena otrokom od 6. do 9. leta, pisana ustvarjalnica pa na Komenskega 9, namenjena pa je otrokom od 9. do 11. leta. Cena počitniškega tedna je 82 evrov brez prehrane in 110 evrov s prehrano. Ker v sredo, 8. februarja, ne bo počitniške šole, bodo v Festivalni dvorani pripravili brezplačno predstavo Fantek in punčka. V času počitnic pa ponujajo tudi učno pomoč in inštrukcije za angleški, nemški, francoski, španski, italijanski in slovenski jezik. Pouk poteka individualno oziroma v dvojici, če imajo udeleženci podobne želje ali težave. Vsebina pouka se prilagodi udeležencem, pouk pa poteka po dve oziroma tri šolske ure na dan, v dopoldanskem ali popoldanskem času po predhodnem dogovoru. Cena učne pomoči v okviru desetih šolskih ur v štirih dneh počitnic je 145 evrov.

V Mali ulici pa bodo za šolarje od 1. do 5. razreda poskrbeli za počitniško varstvo, ki bo namenjeno raziskovanju narave, kuhanju in peki. V varstvu bo največ 15 otrok, začelo se bo ob 7.30 in končalo ob 16. uri. Otroci, ki imajo radi živali, se bodo lahko vsak dan med 6. in 10. februarjem (z izjemo srede, 8. februarja), z njimi družili v ZOO Ljubljana. Počitnice so namenjene otrokom, rojenim od leta 2012 do vključno 2015. V spremstvu vodnikov bodo od blizu spoznavali živali, nekatere pobožali in nahranili, veliko ustvarjali in se družili, vsak dan pa bo posvečen drugi temi. 

Priporočamo