Po napovedi Vladimirja Prebiliča, ki je bil kočevski župan tri mandate, da bo kandidiral za predsednika države, so se pojavile govorice, da naj bi kandidaturo za župana vseeno vložil tik pred iztekom roka oziroma nekaj dni pred prvim krogom predsedniških volitev, ko bodo že znani rezultati večine raziskav javnega mnenje. A Prebilič pravi, da so v listi Moja Kočevska že pripravili svojega kandidata in sam ne namerava kandidirati.

Novi morebitni kandidat za župana je Gregor Košir, ki je trenutno direktor zdravstvenega doma Kočevje. V preteklih letih je opravljal delo podžupana občine Kočevje. Košir o kandidaturi še ni povsem prepričan, saj si želi v Kočevju obdržati Prebiliča, saj je ta, kot pravi, v preteklih letih naredil veliko za razvoj občine, kljub temu pa njegovo kandidaturo za predsednika podpira. Dokončno odločitev bodo sprejeli oktobra, ko bodo odločali še o drugih možnih kandidatih iz liste Moja Kočevska.

Košir, ki je novembra prevzel mesto direktorja Zdravstvenega doma Kočevje, je zaskrbljen, saj funkcija direktorja zdravstvenega doma in župana nista združljivi, v zdravstvenem domu pa se že nekaj let ukvarjajo s kadrovskim primanjkljajem, ki je eden izmed najpomembnejših ciljev novega direktorja.

Ker bi kandidiral s podporo liste Moja Kočevska, bi njegov program vseboval sedem sklopov, ki so jih v listi določili že v preteklih letih: gospodarstvo in delovna mesta, program za mlade, program za energetiko, turizem in kultura, Kočevje – moje mesto, prometna infrastruktura in komunalna infrastruktura. Kot je poudaril tudi zdajšnji župan Prebilič, morajo v prihodnjih letih poskrbeti za obnovo in morebiten premik tovarne Melamin, zato bi bil to lahko najpomembnejši projekt Koširjevega mandata.

Kandidati še razmišljajo

Kandidat za župana Kočevja bi lahko bil tudi Robert Tomažin, nekdanji direktor SiDG, ki je spomladi kandidiral za poslanca v državnem zboru pri stranki SDS, a kot pravi, bo o županski kandidaturi razmišljal v začetku jeseni. O kandidaturi naj bi v listi Moja Kočevska prepričevali tudi zdajšnjega ravnatelja OŠ Zbora odposlancev, Petra Pirca, a sam pravi, da svoje delo lahko najbolje opravlja v povezavi s šolstvom in o kandidaturi župana ne razmišlja.

Priporočamo