Mestna občina Ljubljana bo letos prenavljala OŠ Savsko naselje. »Letošnje šolsko leto bomo v pedagoškem miru zaključili,« je povedala ravnateljica Verica Šenica Pavletič in dodala, da morajo šolo izprazniti do 1. julija. Takrat naj bi se začela gradbena dela, ki bodo trajala sedem mesecev, so napovedali v občinski službi za razvojne projekte in investicije. Projekt naj bi bil torej zaključen v začetku prihodnjega leta.

Občina je že pridobila gradbeno dovoljenje, trenutno pripravljajo izvedbeno in projektno dokumentacijo. Javno naročilo za izbor izvajalca, ki bo dalo odgovor na to, komu bo občina gradnjo zaupala in koliko natančno bo stala, bo občina objavila predvidoma prihodnji mesec, so povedali v občinski službi. Občinski proračun za letos kaže, da je ocenjena vrednost projekta nekaj manj kot 4,24 milijona evrov.

Nadomestne lokacije za pouk še niso določene

Otroci, ki obiskujejo šolo v Savskem naselju, bodo s 1. septembrom imeli pouk na nadomestni lokaciji. Kje točno bodo začasni šolski prostori, Šenica-Pavletičeva za zdaj še ni mogla napovedati, ker se o lokaciji usklajujejo. Na katerih nadomestnih lokacijah bo potekal pouk v novem šolskem letu, niso povedali niti v službi za razvojne projekte in investicije. »O lokacijah bomo učence in njihove starše pravočasno obvestili,« zagotavljajo na občini.

V okviru celovite prenove bo občina dala porušiti dotrajani povezovalni trakt s kuhinjo. Na tem prostoru bo izbrano gradbeno podjetje zgradilo novo stavbo, v katerem bodo večja kuhinja, jedilnica, ki bo hkrati služila tudi kot večnamenski prostor, ter tri nove učilnice. Projekt vključuje še ureditev novega igrišča za vrtec, preureditev dostavnih površin ter zunanje ureditve, energetsko sanacijo in celovito prenovo »vseh prostorov v ostalih stavbah, tako vrtca kot šole, pri čemer bomo statično in potresno sanirali konstrukcijo ter uredili instalacije, nove tlake in strope«, so napovedali v službi za razvojne projekte in investicije.

Urejanje športnih površin

Občina se v bližini Savskega naselja loteva še enega večjega projekta, in sicer namerava prenoviti in urediti športne površine med Linhartovo cesto, bloki na Ulici Metoda Mikuža, Stolpniško ulico in stavbo medijske hiše Pro plus. Župan Zoran Janković je nedavno na tiskovni konferenci razkril, da so naročili projektiranje celotnega območja. Občina namerava ohraniti oziroma obnoviti teniška in nogometno igrišče, ostalo bo tudi košarkarsko igrišče, katerega prenovo je financiral košarkarski as Luka Dončić. Janković je napovedal gradnjo novega nogometnega igrišča, tekaške steze, rolkarskega parka in otroškega igrišča. Oddelek za šport je na pobudo nekega občana, da so skejterske površine v tem športnem parku v zelo slabem stanju in posledično tudi že nevarne za uporabnike, odgovoril, da je ureditev celotnega skejtarskega parka v Savskem naselju z načrtovano pohodno tekaško potjo predvidena še v letošnjem letu.

Priporočamo