Na videoposnetku, ki ga je objavil portal Regional, je videti objestne mladoletnike, ki uničujejo avtomate, početje pa so jih ustavili zalotili policisti na motorjih, ki so na podlagi več prijav o neprimernem dogajanju prihiteli na kraj.

Ugotovili so, da je 13-letni Koprčan poškodoval vrata na dveh avtomatih za napitke, pri enem od avtomatov pa so policisti pri tatvini zasačili 15-letnega Koprčana, 15-letnika, doma iz okolice Kopra in 16-letnega Izolana. 14-letnemu Koprčanu so zasegli moped, ki je bil brez registrske tablice, z izrezano številko okvirja.

»Policisti v zadevi obravnavajo kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kaznivo dejanje tatvine in kaznivo dejanje ponarejanja listin,« so sporočili s koprske policijske uprave, kjer so minuli četrtek tudi napovedali, da bodo konec tedna na območju Kopra izvedli poostren nadzor prometa, predvsem mopedov.

Objestnost mopedistov na Obali ni redkost: poleg tega, da predrzno in hitro vozijo po pločnikih in kolesarskih stezah, se občani pritožujejo tudi nad vandalizmom. »Tako v Kopru kot na Belvederju ni konca vandalizmu, mularija uničuje vse, kar jim pride pod roko, da ne govorim o divji vožnji po mestnih ulicah. Najbolj žalostno pa je, da nihče ne ukrepa,« so pri Regionalu povzeli besede ogorčenega bralca.

Med nadzorom, ki so ga koprski policisti opravili konec julija, so v samo dveh urah zasegli pet mopedov. Pogosto pa so tovrstni mopedisti udeleženi tudi v prometnih nesrečah oziroma so njihovi povzročitelji.

Priporočamo