Torkova pojasnila iz kabineta župana so bila nepopolna in izmikajoča. Očitka, da naj bi zgrabil za vrat mladoletnika in ga pričel daviti, sploh niso nagovorila. Saša Arsenovič je danes sklenil svoj pogled na nedeljski incident javno predstaviti neposredno na kraju dogodka, pri Teniškem klubu Branik. »Dogodek dejansko obžalujem in opravičujem se najstnikom in staršem,« se je kesal. »Razumem jih, da hočejo zaščititi svoje otroke, isto bi pri svojih štirih otrocih naredil tudi jaz. Opravičujem se tudi vsem Mariborčankam in Mariborčanom.«

Iz županove verzije dogodka izhaja, da je v nedeljo opazil skupino najstnikov, ki so razgrajali po teniškem klubu. Med drugim naj bi si postregli iz zabojnika, v katerem članice in člani odlagajo odslužene teniške žogice, ki jih potem ponovno uporabijo pri vadbi otrok. Arsenovič naj bi jih opozoril, da naj prenehajo s svojim vandalskim ravnanjem, nakar naj bi se trinajstletnik odzval s plazom zmerljivk in žaljivk. Župan je dejal, da ga je to zelo razburilo.

Arsenovič: Prijel sem ga le za roko

Arsenovič zdaj priznava, da je prekoračil svoje pravice, kar ni v ponos ne njemu ne mestu. Hkrati trdi, da mladoletnika ni davil ali udaril, kot mu očita oče domnevnega oškodovanca, temveč ga je prijel le za roko. »Želel sem fanta samo ustaviti in ga poučiti, da se tako ne ravna s skupno lastnino. Da žalitve ne vodijo nikamor,« je pojasnil Arsenovič. »Kot zgled bi ga moral opozoriti, ne bi se ga smel dotakniti. To obžalujem.« Kdo je fantu povzročil modrice na vratu in odrgnine, kolenu, ne ve.

Danes je premišljeval tudi o tem, da odstopi s položaja. Da tega ne bo storil, naj bi ga prepričale tudi pobude iz vse Slovenije, naj nadaljuje z delom. Drugače menijo v nekaterih svetniških skupinah v mestnem svetu. K odstopu ga je že pozvala koalicijska partnerica Lista kolesarjev in pešcev, isto je danes storil Matic Matjašič iz Liste mladih. Pobude je župan komentiral takole: »Verjetno niso imeli vseh informacij. Če bi jaz bral kaj takšnega, bi zahteval enako. Vendar zaenkrat nobeno nasilje ni bilo potrjeno. Doslej smo naredili veliko dobrega skupaj. Pred nami je še pol leta dela. Mesto se razvija, tudi s pomočjo koalicijskih partnerjev, upam, da bomo čim dlje skupaj.«

Po poročanju Večera se je na družbenih omrežjih oglasil očividec dogodka in povedal, da župan fanta ni davil, ga je pa zgrabil, ko je fant želel pobegniti. Predstavnik Teniškega kluba Branik Klemen Kokol je potrdil, da je bila med prazniki na klubskih površinah povzročena škoda. Fantov oče po poročanju časnika ni sprejel županovega opravičila.

Priporočamo