Avla Pediatrične klinike je od tega poletja bogatejša za klavir, ki je donacija družine Maje Benko. Otroci, ki se zdravijo na kliniki in pogrešajo glasbo in inštrument s črno-belimi tipkami, si bodo lahko zdaj urice krajšali tudi z glasbo.

Odlično ohranjen in strokovno uglašen klavir je bil v lasti družine Paulič, ki se je v drugi polovici 30. let prejšnjega stoletja preselila iz Maribora v središče Ljubljane v staro meščansko stanovanje. Stanovanje je bilo dovolj veliko za namestitev klavirja in glasbeno izobrazbo obeh hčera družine Paulič. Dekleti sta odrasli, si ustvarili družino, klavir pa je še naprej, vse do današnjih dni, zavzemal »častno mesto« ob oknu dnevne sobe.

Zdaj je na veliko veselje malih pacientov in vodstva klinike svoje novo mesto in namen našel prav v avli klinike. Kot je ob tej srčni gesti dejala donatorica, je odločitev o nadaljnji usodi klavirja nastala ob branju duhovite knjige strokovnega direktorja klinike dr. Marka Pokorna. »Knjigo sem prebrala v enem samem zamahu in v njej zasledila tudi željo, ki se je avtorju porodila ob srečanju s klavirjem na eni od pediatričnih klinik v ZDA,« je razložila. Tudi zato je bil dr. Pokorn prvi, ki je zaigral na klavir. 

Priporočamo