V šišrki so postavili šest parkomatov, štirje izmed njih stojijo na Pavšičevi, dva pa na Tugomerjevi ulici.

Po končani ureditvi prometnega režima na tem območju bodo skladno s spremembami postavili še sedem parkomatov.

Omenjeno območje sodi v CONO 3, kjer je parkiranje plačljivo od ponedeljka do petka od 7. do 19. ure, ura parkiranja znaša 0,50 evrov. Za stanovalce s stalnim in začasnim prebivališčem na tem območju (gre za Gospodinjsko ulico, Scopolijevo, Pavšičevo, Tugomerjevo, Derčevo, Sternenovo, Trg prekomorskih brigad, Marina Krpana ulico, Freyerjevo, Kneza Koclja, Šišensko cesto (neparne številke) in prebivalce Vodnikove ceste od hišne številke 52 do 133) so na Mol-u začeli izdajati letne dovolilnice za parkiranje za leto 2025, ki omogočajo časovno neomejeno parkiranje.

Cena letne dovolilnice znaša 60 evrov. Dovolilnice, izdane za to območje, bodo veljale do konca leta 2025, parkiranje s pridobljeno dovolilnico pa bo do 31. decembra 2024 brezplačno.

Dovolilnice v Glavni pisarni MOL na Mačkovi ulici 1

Dovolilnice samo za območje SI3 je mogoče pridobiti v Glavni pisarni MOL na Mačkovi ulici 1 ob torkih, sredah in četrtkih od 9. do 17. ure. Termin za izdajo dovolilnice lahko rezervirate preko spleta, na portalu https://narocanje.lpt.si

V času uradnih ur, torej ob ponedeljkih od 8.30 do 13. ure, ob sredah od 8.30 do 12. ure in od 13. do 17. ure ter ob petkih od 8.30 do 12. ure lahko upravičenci dovolilnico pridobijo tudi na Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet, Trg MDB 7. Plačilo je možno izključno s plačilnimi karticami (BA, Maestro, Karanta, Visa, in Mastercard).

Ostale dovolilnice za prihodnje leto pa bodo, tako kot doslej, začeli izdajati decembra. O vsem bodo uporabnike pravočasno obveščali.

Parkirnino je poleg plačila na parkomatu mogoče poravnati tudi s kartico Urbana ali s storitvijo Urbana SMS parking.

Priporočamo