Kljub klicem na telefonsko številko mestnega redarstva se to ne odziva ali se odzove prepozno. Podobno naj bi bilo tudi na lokacijah v trgovskem središču BTC, na zasebnem parkirišču v bližini Dunajske ceste in po drugih ulicah v bližini mestnega jedra.

Na mestnem redarstvu so pojasnili, da zlasti med turistično sezono prejemajo več prijav zaradi parkiranja avtodomov. »Gre predvsem za prijave, ki se nanašajo na center mesta in območje Prul,« so dodali. Na očitke, da ne ukrepajo pravočasno ob pozivih meščanov, se niso odzvali, so pa zapisali, da so letos izvedli več poostrenih nadzorov nad tovrstnim parkiranjem in izrekli več kot sto ukrepov zaradi kršenja 27. člena odloka o urejanju prometa v MOL.

100 ukrepov zaradi nepravilnega parkiranja avtodomov so letos izrekli na mestnem redarstvu.

80 € je globa za nepravilno parkiranje avtodoma.

 

Kazen za neupoštevanje je 80 evrov

Na območju mestne občine Ljubljana je avtodome mogoče parkirati na dveh lokacijah, in sicer na parkirišču za avtodome P+R Dolgi most ter P+R Stanežiče. Kot so pojasnili na MOL, vozila tam lahko parkirajo do sedem dni po ceni deset evrov na dan. Poleg prenočitve imajo obiskovalci možnost doplačila deset evrov za porabo vode in elektrike. O ureditvi novih parkirnih prostorov za avtodome na občini za zdaj ne razmišljajo.

Prenočitev avtodomov na ulicah v Ljubljani sicer ureja 27. člen odloka o urejanju prometa v MOL, po katerem lahko bivalna vozila parkirajo le na površinah, določenih za tovrstna vozila. To pomeni, da avtodomi ne smejo biti parkirani tam, kjer to ni posebej dovoljeno. Kazen za neupoštevanje navedenega člena je 80 evrov.

»Na lokacijah, pri katerih smo zaznali izrazito povečano nedovoljeno parkiranje avtodomov in za katere tudi prejemamo pritožbe, smo postavili prometne znake, ki to prepovedujejo,« so pojasnili na MOL. Na nepravilno parkiranje pa opozarjajo tudi prek komunikacijskih kanalov mestne občine, na katerih obveščajo, kje so urejeni prostori za avtodome, ter obiskovalce spodbujajo k uporabi teh lokacij. 

Priporočamo