»Tako bodo imele naše sončne elektrarne skupno moč kar 1.814 kW, z njimi pa bomo pokrili 15 odstotkov vseh potreb po energiji v našem nakupovalnem središču. Emisije CO2 bomo zmanjšali za 370 ton na leto, kar je enako, kot če bi zasadili 14.000 dreves,« je pojasnil Andrej Ropret, center manager Cityparka.

Izpostavil je, da bodo s tem znižali njihov ogljični odtis in zagotovili okolju prijaznejši vir energije: »Poleg izgradnje fotovoltaičnega sistema smo ozelenili tudi strešne površine in zamenjali prodnate površine z vegetacijsko plastjo mahu in lišajev. Na ta način zagotavljamo dobro mikroklimo v urbanih območijh in prispevamo k ohranjanju biotske raznovrstnosti in zmanjšanju učinka toplotnih otokov.«

Novi trgovini priljubljenih znamk

Obetajo pa se tudi druge novosti. Že ta mesec bodo namreč v Cityparku odprli specializirano trgovino Knajfi z vrhunskimi japonskimi noži in kuhinjskimi dodatki najvišje kakovosti, v začetku oktobra pa se bo trgovinam v pritličju pridružila še blagovna znamka Intimissimi Uomo s spodnjim perilom za moške.

Vodja marketinga Maja Vidmar je poudarila, da v omenjenem nakupovalnem središču vsako leto organizirajo preko 200 dogodkov, med katerimi nekateri trajajo tudi po več dni, napovedala pa je tudi dva nova večja dogodka.

Maja Vidmar citypark

Andrej Ropret in Maja Vidmar Foto: Črt Piksi

»Prvi je največje srečanje eksotičnih vozil v Sloveniji, ki bo v soboto, 28. septembra, na strehi Cityparkove parkirne hiše. Razstavljenih bo več kot 300 eksotičnih avtomobilov z dobrodelno noto. Med njimi bodo številne specializirane znamke avtomobilov, kot so Lotus, Porsche in drugi. Drugi večji dogodek pa bo sestavljanje velikega mozaika iz kock LEGO, in sicer od četrtka, 17. oktobra, do sobote, 19. oktobra,« je zaupala Vidmarjeva.

Že jutri pa bo potekal igričarski dogodek – gaming pop up. Pripravili bodo postaje z najnovejšimi videoigrami, kjer se bodo lahko obiskovalci potopili v svet virtualne resničnosti z VR očali. Dogodek bo gostil tudi posebne vplivneže s sveta iger, kot sta Denko in Wortex.

Priporočamo