Minuli petek so bili policisti okoli 14.30 obveščeni, da so v Zgornjem Dupleku našli mrtvega 64-letnega moškega. Kasneje so na mariborski policijski upravi potrdili govorice, da preiskujejo nasilno smrt. Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, v zvezi z zločinom med koncem tedna niso želeli predstaviti nobene informacije.

Po naših podatkih je umrl domačin, 64-letni Dragan G. Ta je z družino sicer že nekaj časa živel v hiši v Zgornjem Dupleku, a dobro so ga poznali le redki. Po naših informacijah je bil podjetnik, ki se je ukvarjal z izdelavo kovinskih konstrukcij, najden mrtev v svoji delavnici. Policija o vzroku smrti 64-letnika ni povedala ničesar, po naših neuradnih podatkih pa je bil moški pretepen. Udarci naj bi bili povzročeni s topim predmetom, za katerega pa nam policija ni pojasnila, ali so ga našli. Storilec naj bi sicer po dejanju truplo pokril z odejami in pobegnil.

Za zločin, ki se je zgodil v delavnici, sosedje niso vedeli, pozorni so postali šele, ko so slišali sirene reševalnih in policijskih vozil. A za 64-letnika je bila vsaka pomoč prepozna. O tem, ali je morebitni storilec že prijet, policija ne v petek ne med koncem tedna javnosti ni obvestila. Po naših podatkih sicer osumljenec ni prijet, vprašanje pa je, ali policisti sploh že vedo, kdo naj bi bil podjetnikov krvnik. Prav tako ostaja neodgovorjeno vprašanje, kakšen motiv naj bi bil v ozadju zločina. Večina okoliških prebivalcev je po zvokih, ki so prihajali iz delavnice, vedela, da se Dragan G. ukvarja s kovinskim materialom, a nikoli niso slišali, da bi imel s kom kakršnekoli težave ali da bi sam zabredel vanje.

Policisti so se v petek dolgo pogovarjali z okoliškimi prebivalci in skušali ugotoviti, ali je kdo od njih videl kaj ali koga nenavadnega. Vsaj eden od sosedov naj bi policiste opozoril na avtomobil, ki je nekaj ur pred zločinom stal na tamkajšnji cesti in celo oviral promet. Ali je ta podrobnost kakorkoli povezana z zločinom, za zdaj javnosti še ni znano.

Priporočamo