Danes 34-letna mama treh otrok Kouri Richins je po smrti 39-letnega moža Erica marca predlani napisala odmevno knjigo z naslovom Ali si z mano? Pisala je o očetu z angelskimi krili, ki po svoji smrti še vedno bdi nad sinčkom. Med promocijo je pripovedovala, da jo je spodbudila moževa nepričakovana smrt in mnogi so ji bili hvaležni, ker je s knjigo pomagala otrokom, ki so ostali brez starša. Maja lani pa je kot bomba odjeknila novica, da so jo aretirali zaradi moževega umora. Zastrupila naj bi ga s fentanilom, ki ga v medicini uporabljajo za blaženje bolečin in kot anestetik. V torek se je izrekla za nedolžno po vseh enajstih točkah obtožnice – očitajo ji tudi poskus umora in več vrst goljufij.

Po prepričanju tožilstva je na valentinovo 2022 Ericu za zajtrk ponudila njegov najbolj priljubljeni (jajčni) sendvič, ki je sprožil hudo alergijsko reakcijo. Vbrizgal si je sinov epipen (uporablja se za zdravljenje potencialno smrtonosnih anafilaktičnih šokov) in zaužil benadryl (za zdravljenje alergijskega rinitisa). Ko se je zbudil iz globokega spanja, je klical prijatelja in ves prestrašen rekel, da je mislil, da bo umrl. Pa tudi, da ga je morda poskušala zastrupiti žena. Tudi Kouri je poslal sms, v katerem ji je povedal za slabo počutje in vprašal, če naj gre k zdravniku. Na kratko mu je odgovorila, naj zadrema. Naslednji dan pa je, tako trdi tožilstvo, ljubimcu poslala sporočilo: »Če bi le odšel...bi bilo življenje tako popolno.«

Sedemnajst dni pozneje je klicala na 911, da je mož hladen in neodziven. Res mu niso več mogli pomagati, izkazalo se je, da ima v telesu petkratno smrtno dozo fentanila. Tožilstvo trdi, da mu ga je zamešala v pijačo in da mu ga je dala tudi že v sendvič za valentinovo, a je bila količina premajhna. Prvič je fentanil nabavila sama, drugič je to naročila hišni pomočnici, glavni priča tožilstva. Rekla je, naj nabavi močnejšega.

Finančni razlogi

Par je bil poročen devet let, živel je v majhnem gorskem mestu blizu Park Cityja v ameriškem Utahu. Kouri je leto pred smrtjo za moža brez njegove vednosti sklenila za slaba dva milijona dolarjev polic življenjskega zavarovanja. Predvidevala naj bi, da bo v primeru smrti v skladu s predporočno pogodbo podedovala njegovo premoženje. Na svojem bančnem računu je imela negativno stanje, posojilodajalcem je dolgovala več kot 1,8 milijona. Tožilstvo ima dokaze, da je Eric že oktobra 2020 obiskal odvetnika za razveze - mesec dni po tem, ko je odkril, da je Kouri brez njegove vednosti sprejela nekaj pomembnih finančnih odločitev. Menda je kot naložbo kupila več milijonov vredno nepremičnino. Po predporočni pogodbi je bila upravičena do dobička od moževega kamnozidarskega posla le, če bi umrl v času še obstoječe zakonske zveze.

Obramba pa trdi, da za krivdo ni nobenega dokaza. V zastrupitev s sendvičem ne verjame, češ da je Eric tisti dan normalno peljal otroke na vadbo in opravljal poslovne klice. Če pa se je slabo počutil, bi bilo za to lahko krivo marsikaj. Prav tako naj ne bi bilo ni nobenega dokaza, da je fentanil, ki ga je nabavila hišna pomočnica, isti, ki so ga našli v truplu. V hiši namreč niso našli nobenih tablet in jih ne morejo primerjati, zatrjuje obramba.

Priporočamo