Predsednica senata, kazenska sodnica Maja Manček Šporin, je tokrat na sodišče vabila štiri priče, a za dve vabilo ni bilo izkazano. Na sodišče tako ni bilo specialista plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije Andreja Testena ter lastnika zemljišča, na katerem sta imela obdolžena Tea K. in njen partner Tilen Novak v najemu manjšo leseno hišico v Matkah. V njej sta, kot je bilo mogoče videti s posnetkov varnostne kamere, dobesedno prebedela noč pred tragičnim dogodkom. Večkrat sta se namreč od tam odpeljala in spet pripeljala nazaj. Z njima pa je bil tudi nesrečni fantek, ki je nato istega dne, 20. junija lani, v dopoldanskem času usodno ostal v otroškem sedežu črnega BMW.

Sta pa na sodišče prišla policista, eden s policijske postaje Žalec in drugi s policijske postaje Celje, ki sta na dan tragičnega dogodka v bližini hiše v Svetem Lovrencu v civilu opravljala neke druge naloge. »Ko sva prišla na kraj, so tam že bili reševalci pa tudi gasilci. Videla sva, da oživljajo otroka. Iz hiše se je slišalo vpitje in jok gospe, v okolici pa sta bili parkirani dve osebni vozili. Ker reanimacija otroka žal ni bila uspešna, sva bila to dolžna povedati gospe, pozneje pa so prišli kriminalisti, ki so prevzeli vse nadaljnje postopke,« je povedal policist iz Žalca. Enako je izpovedal njegov kolega iz Celja. Policista sta povedala, da je bil obdolženi Novak zelo zmeden in je ves čas nekaj iskal, na koncu pa iz žepov potegnil več belih zavitkov, v katerih je bila bela grudasta prašnata snov, šlo naj bi za prepovedane substance. Povedala sta še, da je bila njuna naloga, da opazujeta okolico in pazita, da si kdo od prisotnih, ki jih je dogodek prizadel, ne bi česa storil.

Spomnimo, da obtoženima tožilstvo očita štiri kazniva dejanja. Poleg povzročitve smrti iz malomarnosti še zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter promet s prepovedanimi drogami, ki naj bi jih obtožena prodajala vsaj eni mladoletni osebi kot tudi osebam, ki so bile v procesu odvajanja. 

Priporočamo