Kot so pojasnili na Policijski upravi Kranj, so gorenjski kriminalisti z obsežno kriminalistično preiskavo požara na Kidričevi cesti v Škofji Loki, kjer je zagorelo v najemniških prostorih Gorenjske predilnice v obrtno-industrijski coni Trata, zaključili konec avgusta.

»Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom, kjer so poleg kriminalistov sodelovali tudi strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija, so kriminalisti zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 1., 3. in 4. odstavku 314. člena kazenskega zakonika za tri osumljene osebe podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Kranju,« so pojasnili na kranjski policijski upravi. Kot so dodali, je v požaru nastala velika premoženjska škoda, ki presega pet milijonov evrov, osumljencem pa grozi do pet let zaporne kazni.

Eden najobsežnejših požarov v škofjeloški občini

Strahovit požar je konec januarja v zgodnjih popoldanskih urah izbruhnil v obrtno-industrijski coni Trata, kamor se je le nekaj dni pred tem preselilo družinsko podjetje, ki se ukvarja z obnovo in prodajo pnevmatik. Na srečo ni bilo človeških žrtev, goreli pa so tako pnevmatike kot tudi drugi materiali, požar se je iz skladišča podjetja po ostrešju kompleksa hitro razširil tudi v prostore sosednjih poslovnih subjektov.

Gost črn dim in neznosen pekoč smrad sta se vila v sosednje kraje in tudi sosednje občine, z ognjem pa so se dolgo v noč borile vse razpoložljive ekipe gasilskih enot iz Škofje Loke in sosednjih občin. Skupaj je sodelovalo več kot 130 gasilcev.

Priporočamo