Danes ob enih popoldne je 51-letni domačin iz romskega naselja Šmihel v Novem mestu po sporu z drugo romsko družino zgrabil za pištolo in streljal. Krogla je po naših neuradnih informacijah nazadnje zadela osnovnošolsko deklico, ki je 51-letnik sicer ni ciljal, jo je pa poškodoval do te mere, da so jo morali odpeljati na urgenco. Z novomeške policijske uprave so popoldne sporočili, da poškodovana deklica ni v smrtni nevarnosti. Po neuradnih informacijah se je med streljanjem in kaosom, ki je zavladal v Šmihelu, poškodovalo še eno mladoletno dekle, vendar zaenkrat še ni jasno, ali jo je oplazila krogla, ali pa se je poškodovala med begom.

Še pred prehodom policistov so s strelcem obračunali sovaščani, kot smo izvedeli, so mu zažgali hišo.

Strelca so že aretirali

Z novomeške policijske uprave so popoldne sporočili, da so v Šmihel skupaj z reševalci poslali več policijskih patrulj. »Reševalci so na urgenco odpeljali eno osebo, ki je bila poškodovana s strelnim orožjem. Po do sedaj znanih podatkih ni v življenjski nevarnosti. Policisti so na kraju prijeli osumljenca streljanja in mu odvzeli prostost. Naknadno so na kraj prispeli še gasilci, ki so požar stanovanjske hiše omejili in pogasili. Povzročena materialna škoda še ni znana,« je medijem pojasnil Robert Perc z novomeške policijske uprave.

Policija je na območje Novega mesta poslala več policistov iz različnih enot novomeške in sosednjih policijskih uprav, aktivirali pa so tudi helikopter slovenske policije. V romskem naselju so zavarovali kraj streljanja in požiga ter omejili gibanje po naselju.

Poskus uboja

Kriminalisti preiskujejo več sumov kaznivih dejanj, tudi poskus uboja. Glavni osumljenec, 51-letnik iz naselja Šmihel, je po naših informacijah že stari znanec policije, tudi v preteklosti pa so ga obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Kot nam je povedal eden od prebivalcev romskega naselja Šmihel, je bila družina 51-letnika že dlje časa v sporu z drugimi vaščani, zato ga včerajšnji nasilni obračun niti ni preveč presenetil.

Priporočamo