Včeraj je v Burni vasi 38-letnik izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil 51-letnika. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,31 miligramov (2,7 promila) alkohola, so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Čaka ga kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje, njegovega sopotnika pa globa zaradi neprimernega vedenja, vmešavanja v postopek in neupoštevanja ukazov policistov.

V noči na nedeljo so na območju Muhaberja novomeški policisti zaradi nezanesljive vožnje ustavili 64-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligramov (2,3 promila) alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali na iztreznitev.

Dan prej, v soboto popoldne, se je zgodila prometna nesreča pri Ručetni vasi. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila vozil v napačno smer, izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Kršitelj se v nesreči ni poškodoval, je imel pa v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov (1,3 promila) alkohola. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali vožnjo.

V petkovih večernih urah pa so sevniške policiste obvestili o nevarni vožnji kombija, ki je vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so 52-letnega voznika ustavili v Šentrupertu in mu v litru izdihanega zraka namerili 0,89 miligramov (1,9 promila) alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Priporočamo