Prometni policisti so konec tedna obravnavali voznika začetnika, ki je na odseku, kjer je omejitev hitrosti omejena na 110 km/h, vozil s hitrostjo 212 km/h, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog. Za tako kršitev je sicer zagrožena kazen 1200 evrov in 9 kazenskih točk.

Tudi prejšnji teden so se ljubljanski policisti ukvarjali s prehitrim voznikom začetnikom, ki je na ljubljanski obvoznici vozil s povprečno hitrostjo 201 km/h. ki je na odseku ljubljanske obvoznice vozil s povprečno hitrostjo 201 kilometer na uro. Zaradi več drugih prekrškov, kot je vožnja na prekratki varnostni razdalji, so mu izrekli globo v višini 590 evrov. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in na sodišče podali obdolžilni predlog. Zaradi prehitre vožnje mu grozi globa v višini 1200 evrov, izrekli pa so mu tudi devet kazenskih točk.

Policija opozarja, da takšna neodgovorna vožnja kot tudi vsaka kršitev prometni pravil povečuje možnost za nastanek prometnih nesreč, ki lahko imajo hude posledice. Zato vse voznike pozivajo k strpni vožnji s primerno hitrostjo, nikakor pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi. »S svojim ravnanjem ne ogrožajte sebe in drugih. Želimo, da vsak varno pride na želene cilje. Posebno skrb v času šolskih počitnic namenite najmlajšim udeležencem, ki naj bodo na poteh v vozilih vedno ustrezno pripeti,« še pozivajo.

Priporočamo