Kranjski policisti so v ponedeljek prejeli več prijav vlomov v stanovanja na območju Kranja. S pomočjo prejetih opisov vlomilca so že dopoldne izsledili in aretirali 43-letnega Kranjčana z bosanskim državljanstvom, ki je med enim izmed vlomov tudi fizično obračunal s stanovalko. 

Okoli devetih dopoldne je nasilno vstopil v stanovanje, ga pregledal in ukradel denar, mobilni telefon, ročno uro, nakit in še nekaj predmetov. Ko je med plenjenjem stanovanja odprl vrata spalnice, je zbudil spečo lastnico, ki je vstala iz postelje in stekla za njim. »Da bi obdržal ukradene predmete, jo je udaril v obraz in odšel neznano kam. Ob tem jo je telesno poškodoval in je bila z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo,« so danes javili s kranjske policijske uprave.

Štirje vlomi v dveh urah

Do aretacije je vlomil oziroma poskusil vlomiti še v tri stanovanja. Iz prvega je odnesel prenosni računalnik, dokumente, mobilni telefon in še nekaj predmetov v skupni vrednosti 5000 evrov. Nato je vlomil še v eno stanovanje, iz katerega pa ni odnesel nič, saj se je prestrašil stanovalca in pobegnil. Poskusil je vlomiti še v četrto stanovanje, vendar mu ni uspelo.

Policisti so ob aretaciji 43-letnika našli in zasegli večino ukradenih predmetov, osumljenca pa so kazensko ovadili in odpeljali k preiskovalni sodnici, ki ga je poslala v pripor. 

S preiskavo še nadaljujejo, saj sumijo, da ima 43-letnik na vesti še več premoženjskih kaznivih dejanj. Zaenkrat je osumljen in ovaden roparske tatvine, velike tatvine in dveh poskusov velike tatvine.

Priporočamo