Pes pametnejši od lastnika

Primorski temperament se občasno odraža tudi v poročilih koprske policijske uprave. V zadnjem času so med sosedi na Obali letele ponve, prometni udeleženci so si delili »čelne«, v teh dneh pa so koprski policisti poročali o prijavi, da je 36-letnika neznani moški brez razloga udaril v obraz. Izkazalo se je, da se neznanec sicer ni razjezil kot strela z jasnega, je pa res, da je šlo za povsem banalen razlog. 36-letnik se je sprehajal po Morovi ulici v Izoli, ko ga je zmotil moški s psom, ki je tekal prek pločnika. Pripomba je bila dovolj, da je sprehajalec s psom izbruhnil in ga udaril. Na srečo je znal pes svoja čustva krotiti bolje kot njegov občutljivi lastnik in se je vzdržal nasilja.

Ko čevelj postane orožje

Še bolj temperamenten (čeprav bi bil v resnici primernejši kakšen bolj grob pridevnik) pa je bil voznik, ki se je pred dnevi peljal po hitri cesti med Ajdovščino in Vrtojbo. Med vožnjo je dohitel drugega voznika, ki je vozil po desnem voznem pasu, in mu začel groziti. Zapeljal je vzporedno z njim in ga nadiral skozi odprto okno. Nekaj časa je vozil vzporedno z drugim voznikom, nato tik za njim pa pred njim, pri čemer naj bi ves čas tudi agresivno pospeševal in zaviral. Med dretjem naj bi z gesto celo nakazal, da mu bo prerezal vrat, iz avtomobila pa naj bi nazadnje zalučal čevelj. Preiskava še poteka, tako da še ni znano, kaj je pri vozniku sprožilo histerični napad.

Mačka spravila motorista v bolnišnico

Ko črna mačka prečka cesto, naj bi se obetala nesreča. Kakšne barve je bila mačka, ki je prečkala cesto med Metliko in Novim mestom, ne vemo, je pa po bližnjem srečanju z njo na urgenci pristal 19-letni motorist. Policistom je povedal, da naj bi mu v Hrastu pri Jugorju pot prekrižala mačka, zato je naglo zavrl, izgubil oblast nad motorjem in padel. Policisti so najprej preverili njegovo psihofizično stanje, saj so se želeli prepričati, da ni šlo za privid. Ko so jim v bolnišnici zagotovili, da je 19-letnik vozil trezen, so mu nekoliko bolj verjeli, kljub temu pa so za nesrečo okrivili motoristovo neprilagojeno hitrost in ne vaške mačke.

Vedno bolj priljubljena vozila za golf

Že pred dvema mesecema smo med pregledom nenavadnih dogodkov brali o neznancu, ki je v okolici Slovenskih Konjic pri recepciji igrišča za golf snel jeklenico, s katero so bila privezana električna vozila za golf, in se z enim izmed teh vozil odpeljal. Upravljanje vozila je bilo zanj prevelik zalogaj, tako da je obupal in ga pustil na dovozni poti, na mini avtomobilčku pa mu je uspelo pridelati za kar 5000 evrov škode. »Izposoja« električnih vozil za golf je v Slovenskih Konjicah od tedaj očitno postala priljubljena prostočasna dejavnost. Tokrat sta na golf igrišče v nočnih urah prišla neznanca, ki sta odvečno energijo in najverjetneje tudi alkoholne hlape prav tako sproščala z vožnjo z nasilno izposojenim vozilom za golf. Tudi njima je uspelo povzročiti konkretno škodo – za okoli 2500 evrov. Na vozilu sta sicer razbila le vetrobransko steklo, poškodovala pa sta tudi trato na igrišču.

Odpeljala vlak podzemne železnice

O še bolj nenavadni izbiri prevoznega sredstva za »joyride« so poročali onkraj luže. Newyorška policija je aretirala 17-letnega mladeniča in njegovo dekle, ki sta v četrti Queens ukradla kar vlak podzemne železnice. Parčku je uspelo vlak spraviti v pogon in se zapeljati po progi, nato pa sta trčila v drug parkirani vlak in peš pobegnila. Na srečo se v trčenju ni nihče poškodoval, najstnika pa so s pomočjo videonadzornih kamer hitro identificirali in aretirali. Policisti so poročali, da se jima je uspelo peljati le kakšnih 15 metrov, preiskovalcem pa ni uspelo razvozlati, kako jima je uspelo vlak zagnati in ga upravljati.

Priporočamo