Poljakinja Malgorzata si je želela družino in človeško toplino. Prijavila se je na eno od strani za spoznavanje partnerjev, tam pa prišla v stik z nekaj let starejšim Mateuszom J. Januarja 2019 ga je obiskala v vasi blizu Glogowa na zahodu države. Takrat se je zanjo začela prava kalvarija, poročajo mediji. Moški jo je namreč imel več let za ujetnico, v tem času pa jo na posebno krut način, kakor mu očitajo v obtožnici, fizično, spolno in psihično zlorabljal. Nad njo se je 35-letnik znašal vse do aretacije prejšnji teden.

Danes 30-letna Malgorzata je bila dolga leta zaprta v kamniti stavbi, ki je nekoč služila kot hlev. V njej ni bilo ogrevanja, elektrike, tekoče vode, stranišča, okno je bilo zazidano. Jedla in pila je le takrat, ko ji je živež prinesel Mateusz. Po navedbah lokalnega tožilstva jo je vsa ta leta poniževal, jo nadzoroval, povsem osamil, ven pa jo spustil le s prevezo čez oči. Ko ni zadovoljila njegovih spolnih želja in fantazij, jo je tepel, stradal in mučil. Ko je nekoč zanosila, jo je odpeljal v bolnišnico, kjer je rodila, a jo prisilil, da se dojenčku odpove. Na smrt prestrašena zaradi groženj osebju ni upala povedati, kaj se dogaja.

Danes 30-letna Malgorzata je bila dolga leta zaprta v kamniti stavbi, ki je nekoč služila kot hlev. V njej ni bilo ogrevanja, elektrike, tekoče vode, stranišča, okno je bilo zazidano. Jedla in pila je, ko ji je Mateusz prinesel hrano in vodo.

 

Zlorabe ne priznava

Ženska je v času ujetništva bolnišnico obiskala večkrat, enkrat zaradi zlomljene roke, drugič zaradi zlomljene noge, lani pa so jo morali zaradi hude poškodbe anusa celo operirati. Tudi takrat ni nikomur črhnila niti besedice, očitno pa osebje tudi samo ni storilo ničesar. Prejšnji torek se je opogumila. Ugrabitelj jo je odpeljal k zdravniku zaradi izpahnjene rame, ona pa je končno spregovorila o njegovem trpinčenju. Aretirali so ga.

Njegova ostarela starša naj ne bi vedela, kaj se dogaja v eni od (zapuščenih) stavb na njihovi odmaknjeni kmetiji. Nič sumljivega ali nenavadnega niso opazili niti najbližji sosedi. Krivde ni priznal, grozi mu pa do 25 let zapora. Mediji so mu kaj hitro nadeli vzdevek »poljski Fritzl«, saj zgodba zaradi dolgoletnega ujetništva res bežno spominja na enega najzloglasnejših primerov iz zgodovine avstrijske črne kronike. Josef Fritzl je imel namreč v kleti svoje domače hiše kar 24 let zaprto hčer. Trije otroci, ki so se rodili zaradi incesta, so živeli z njo v kleti, tri pa je vzel s seboj na »svobodo«.

Priporočamo