Guverner Georgie, republikanec Brian Kemp, v izjavi za medije ni navedel podrobnosti, dejal pa je, da moli za vse na srednji šoli Apalachee v kraju Winder z okoli 18.000 prebivalci.

Ameriške televizije so prikazovale posnetke, na katerih so šolski stadion poln dijakov, reševalna vozila in helikopterji, ki prevažajo ranjene v bolnišnice.

Georgia State patrol vehicles move toward Apalachee High School after a shooting at the school, Wednesday, Sept. 4, 2024, in Winder, Ga. (AP Photo/Mike Stewart)

Foto: AP

Televizija NBC poroča, da se je policija odzvala na prijavo streljanja na šoli zjutraj kmalu po začetku pouka v novem šolskem letu. Podrobnosti o smrtnih žrtvah in ranjenih še niso znane.

Predstavnik policije Jud Smith je novinarjem pred srednjo šolo povedal, da je bilo več ranjenih, osumljenca pa so prijeli.

Na nov strelski napad v ameriški šoli se je odzvala tudi Bela hiša, ki je sporočila, da so predsednika ZDA Joeja Bidna in podpredsednico Kamalo Harris seznanili s tragedijo. Pravosodni minister ZDA Merrick Garland je strelski napad opredelil kot grozljivo tragedijo in izrazil sožalje družinam žrtev.

Po navedbah organizacije Gun Violence Archive je bilo letos v ZDA najmanj 384 strelskih napadov s po najmanj štirimi smrtnimi žrtvami. Strelno orožje je letos v ZDA zahtevalo najmanj 11.557 življenj.

People walk near the scene of a shooting at Apalachee High School in Winder, Georgia, U.S. September 4, 2024. REUTERS/Elijah Nouvelage

Foto: Reuters

An ambulance departs Apalachee High School, after a shooting at the school Wednesday, Sept. 4, 2024, in Winder, Ga. (AP Photo/Mike Stewart)

Foto: AP

Police vehicles are seen outside Apalachee High School after a shooting there caused an unknown number of injuries and a suspect was arrested Wednesday, Sept. 4, 2024, in Winder, Ga. (AP Photo/Mike Stewart)

Foto: AP

Priporočamo