Okoli druge ure včeraj popoldan so na reki Soči iz vode potegnili 65-letnega kajakaša s Poljske, ki ni kazal znakov življenja, so sporočili z novogoriške policijske uprave. Po informacijah bovških policistov se je moški s še šestimi prijatelji s Poljske kakšno uro prej v lastni režiji iz vstopnega mesta za kajakaše v Čezsoči spustil po reki.

Ko so prišli v bližino vstopnega mesta na Boki blizu Žage, je moški veslal v sredini skupine. S kajakom se je nenadoma ustavil ob levem bregu reke, odvrgel veslo in se s kajakom obrnil v vodo. To so takoj opazili prijatelji, da izvlekli na breg Soče in ga začeli oživljati. Moški sicer ni kazal znakov življenja. Na pomoč so poklicali reševalce, še pred njimi pa so ga na kraju oživljali bovški policisti.

Pomagati mu niso več mogli, dežurni zdravnik iz Tolmina je na kraju potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Glede na prve ugotovitve je vzrok njegove smrti najverjetneje zdravstvene narave oziroma nenadnega poslabšanja njegovega zdravstvenega stanja, so še potrdili na novomeški policijski upravi. Bovški policisti so sicer tujo krivdo izključili.

 

 

Priporočamo