Preiskava četrtkovega streljanja in požara v romskem naselju pri Stranski vasi v novomeški občini je že dala konkretne rezultate. Kriminalisti so zaradi poskusa uboja pred preiskovalnega sodnika pripeljali 46-letnega osumljenca iz Stranske vasi. Po zaslišanju je sodnik zanj odredil pripor. Zaradi sodelovanja v pretepu so kazensko ovadili tudi 42-letnega osumljenca prav tako iz Stranske vasi, medtem ko je požiga stanovanjske hiše osumljen mladoletni storilec.

Kot smo poročali, je minuli četrtek okoli 17. ure v romskem naselju prišlo do pretepa in streljanja, v katerem je bila ena oseba ranjena, nato pa še do požara na stanovanjski hiši in osebnem avtomobilu. Po ugotovitvah kriminalistov je oškodovanec prišel na dvorišče objekta, kjer sta živela osumljenca. Povod je bil dogodek prejšnjega dne, ko so otroci enega od osumljencev v oškodovančevo hišo metali kamenje.

Najprej pretep, nato strel

Trojica si je najprej izmenjala nekaj krepkih besed, spor pa je nato prerasel v prerivanje in pretep, ki bi se kaj hitro lahko končal tudi tragično. Dvainštiridesetletni osumljenec je oškodovanca (po naših podatkih gre za Dejana Hudoroviča) s silo telesa podrl na tla, nato pa ga je 46-letnik ustrelil v roko. Policija seveda o imenih ne govori, po pripovedovanju prebivalcev naselja pa naj bi streljal Slavko Hudorovac, stari znanec policije. Po besedah žrtvine žene Radmile Brajdič naj bi jim sosedje že večkrat grozili, tudi z ubojem otrok. Na njenega moža naj bi se tistega dne spravili s palicami, sekirami, kamni. Ko je že ležal na tleh, pa naj bi ga osumljeni Hudorovac še ustrelil. Po dejanju sta osumljenca s kraja kaznivega dejanja pobegnila z osebnim avtomobilom, a so ju policisti že okoli 19. ure izsledili na območju Črnomlja ter ju pridržali.

Pri ogledu kraja kaznivega dejanja so novomeškim kriminalistom pomoč ponudili strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, bombni tehniki specialne enote policije pa tudi vodniki s službenimi psi za odkrivanje streliva. Kriminalisti so opravili tudi ogled požarišča stanovanjske hiše sredi naselja in potrdili, da je šlo za požig. Kot nam je že na dan dogajanja povedal domnevni mladoletni požigalec kar sam, naj bi bila v objektu bomba. Na to je, kot je dejal, opozoril tudi gasilce, ki zato zaradi nevarnosti eksplozije hiše in avtomobila niso gasili, so pa pogasili tri gospodarska poslopja ob hiši. Toda bombni tehniki so nato ugotovili, da v objektu ni bilo eksplozivnih sredstev in naprav. Kriminalisti bodo po zaključeni kriminalistični preiskavi zoper mladoletnega požigalca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Mladoletnik naj bi bil sin ranjenega Hudoroviča. »Skoraj so mi umorili očeta, večkrat so nam tudi že grozili. Zažgal sem jim hišo, da se ne bi vrnili,« nam je prostodušno priznal dan po dogodku. 

Priporočamo