V eni od hiš v naselju Salajka v Novem Sadu je okoli druge ure ponoči izbruhnil obsežen požar, v katerem je umrla cela družina. Po poročanju srbskih medijev sta umrla starša, 29-letni Danijel in 23-letna Maja, ter njuni štirje otroci, stari dve, štiri, pet in sedem let, vsi pa naj bi spali skupaj v enem prostoru hiše. Po poročanju lokalnih medijev so najmlajšo žrtev, ki je dve leti dopolnila šele prejšnji konec tedna, našli v maminem naročju.

Skušali podreti zid in vrata

»Videl sem, kako gori. Kričal sem, jih klical, a me niso slišali. Tekel sem do vrat in začel udarjati po njih. Upal sem, da mi jih uspe podreti, a ni šlo. Potem sem poklical gasilce,« je za srbski Telegraf povedal pretresen sosed. Družino je skušal rešiti tudi dedek otrok in oče v požaru umrle ženske, ki živi v sosednji hiši. S sekiro in macolo je poskušal podreti zid hiše, a mu ni uspelo. Vrata je sicer nalomil, a je bil požar že tako obsežen, da družini ni mogel pomagati. »Kričali so in jokali, nesrečni moški pa je udrihal na vso moč, da podrl zid in jih spravil na varno,« so za srbski Kurir povedale priče. »Naenkrat je nastala tišina. Ni se slišalo niti enega glasu. Vedel je, da je konec. Da so vsi mrtvi,« so še dodali o tragediji.

Nemočni tudi gasilci

Po navedbah Milana Đurića, župana Novega Sada, so bili gasilci nemočni, požar pa so gasili kar tri ure. Žrtvam niso mogli pomagati, na plano so lahko odnesli le še trupla. Sodeč po fotografijah je hiša sicer pogorela do tal. Po zaključeni obdukciji bo župan odredil dan žalovanja. Izkazalo se je, da družina na tem naslovu ni bila prijavljena, celotno naselje pa naj bi bilo zgrajeno brez dovoljenj, torej »na črno«. Po pričevanju sosedov in znancev je bila družina skromna, celotna skupnost pa je po tragediji v hudem šoku.

Policijska preiskava še poteka, trupla umrlih so prepeljali na obdukcijo na center za sodno medicino. Šesterica naj bi se sicer zadušila. Po prvih informacijah bi požar lahko izbruhnil zaradi električne inštalacije oziroma baterije električnega kolesa ali skiroja, ki so jo polnili.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Priporočamo