Nihče ne mara stati v koloni med prometno konico, se pa soočanje z njimi razlikuje od posameznika do posameznika. Najdejo se tudi takšni, ki imajo med čakanjem v koloni dovolj časa za čudaške domislice. Mednje sodi tudi voznik audija, ki je v Mariboru med zastojem skrenil s ceste in zapeljal na pločnik Koroškega mostu.

Z manevrom je morda uspel prehiteti sotrpine na cesti, je pa s potezo močno ogrožal pešce. Med navzočimi se je našel tudi uporabnik facebooka, ki je prizor fotografiral in ga objavil na družbenem omrežju, kjer je poteza neotesanca naletala ne veliko zgražanja.

S PU Maribor so nam medtem sporočili, da policiije nihče od navzočih ni poklical s prijavo prekrška, so pa tudi oni opazili fotografijo. Za takšen prekršek je sicer predvidena globa od 120 do 160 evrov, zato pozivajo vse, ki bi bili z vožnjo voznika po površinah za pešce in kolesarje ogroženi, naj pokličejo policijo na 113 ali postajo prometne policije Maribor na 02/450-2030.

Pojav fotografije policiji ne zadošča za izvedbo postopka. Danes to velja še manj, saj je s pojavom umetne inteligence takšne prizore zelo enostavno tudi ponarediti. Je pa s pomočjo fotografij možno najti priče ali pa dobiti namig za ogled morebitnih bližnjih varnostnih kamer. S pomočjo teh dodatnih virov lahko policija nato dobi bolj zanesljivo pričanje o dogodku.

Priporočamo