Moški, ki so ga preiskovalci poimenovali Tomas, je bil umorjen pred petimi leti, njegovo okostje pa so v okolici Somborja našli letos. Zaradi njegove smrti so doslej aretirali tri ljudi. Kot poročajo srbski mediji, še ni znano, kdo je bil umorjeni, po prvih podatkih in pregledanih vzorcih DNK pa naj bi šlo za mladega Slovenca. Policisti so v zvezi s primerom pred desetimi dnevi aretirali tudi policistko mejne policije. 

Srbska policija je že 1. avgusta sporočila, da so prijeli dva policista, ki ju sumijo, da sta vpletena v umor. Za storilca so označili Predraga B., ki je že v zaporu zaradi drugega kaznivega dejanja, za pomoč pri zločinu pa so priprli tudi Daliborja Š. Pred desetimi dnevi je policija aretirala še policistko mejne policije, Kristino K., ki jo prav tako obtožujejo, da je pomagala pri zločinu.

Policisti sumijo, da je policistka svojega fanta Predraga B. sredi leta 2019 odpeljala na odročno kmetijo, kjer se je znesel nad slovenskim državljanom. Nato je, kot sumijo, Kristini K. vzel službeno pištolo in Slovenca ubil. Vrnil se je do avta, vendar ji orožja ni vrnil, temveč jo je začel izsiljevati in ji groziti. Po poročanju medijev naj bi se policistka nekaj mesecev pozneje odločila, da truplo umorjenega prestavi.

Policisti so 24. julija na tej lokaciji res našli človeško okostje, posmrtne ostanke pa so poslali na analizo DNK, da bi ugotovili identiteto. Na Inštitutu za sodno medicino v Novem Sadu so vzeli vzorec stegnenice. Po prvih podatkih gre za mlajšo moško osebo. Preiskovalci pa so v stiku tudi z organi iz Slovenije, da bi čim prej ugotovili, kdo je bil pred petimi leti žrtev na območju Somborja.

Priporočamo