Koprske policiste so ob pol šestih zjutraj obvestili, da je neznanec iz zaklenjenega gasilskega doma v Movražu ukradel dva gasilska kombija in terensko vozilo land rover defender. Vsa tri ukradena vozila so našli poškodovana v bližnji okolici, aretirali pa so tudi osumljenca. »Gre za tujca, čigar identiteta se še preverja, poteka tudi nadaljnja kriminalistična preiskava,« so sporočili s koprske policijske uprave. Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za človeka, ki najverjetneje izhaja iz vzhodne Evrope. 

PGD Movraž ukradena gasilska vozila

Osumljeni se je s terenskim vozilom prevrnil na bok. Foto: PGD Movraž

Po prvih informacijah naj bi objestnež povzročil za okoli 50.000 evrov škode, gasilci pa se bojijo, da bo ta nazadnje še precej višja. 

Kot nam je pojasnil predsednik prostovoljnega gasilskega društva Movraž Mirjan Grdina, je vlom v gasilski dom prvi opazil eden izmed njihovih članov, ki se je zjutraj mimo gasilskega doma peljal v službo. Opazil je odprta garažna vrata gasilskega doma in najprej pomislil, da so kolegi odšli na intervencijo, približno poldrugi kilometer stran pa je pod cesto opazil še gasilski kombi in posumil, da se dogaja nekaj nenavadnega. 

Izkazalo se je, da je imel prav. Poleg gasilskega kombija, ki je končal pod glavno cesto, je domačinka med sprehodom v bližini kolovozne poti našla še drugi kombi in terensko vozilo.

PGD Movraž ukradena gasilska vozila

Drugi kombi in terensko vozilo je našla sprehajalka. Foto: PGD Movraž

Poškodovana so vsa tri vozila, s katerimi se je osumljeni zaletel, terensko vozilo je celo končalo na boku.

Po besedah Grdine je objestnež precejšnjo škodo povzročil tudi v samem gasilskem domu. Poškodoval je tako vhodna kot tudi garažna vrata, več oken, v notranjosti doma pa naj bi vlomil še v glavno pisarno društva. 

Priporočamo