Policija je morala posredovati na območju Črnomlja, kjer je učenec ene od črnomaljskih osnovnih šol grozil vrstnici, tudi s spletno objavo fotografije, na kateri ima v rokah zračno puško. O grožnjah je bila v začetku septembra obveščena učiteljica, šola pa je nato poklicala policijo, starše in pristojni center za socialno delo.

S PU Novo mesto so nam sporočili, da so policisti ob prejemu podatka o grožnji nemudoma ukrepali in učencu zasegli orožje. S fantom so ob prisotnosti njegovih staršev opravili tudi razgovor, o incidentu pa so obvestili tožilstvo in center za socialno delo. Med hišno preiskavo na domu učenca so policisti naleteli tudi na starejšo lovsko puško njegovega očeta. Ker 52-letni oče iz okolice Metlike zanjo ni imel ustreznih dovoljenj, so jo zasegli, vključno s cevjo puške in več naboji.  Zoper moškega bodo po opravljeni kategorizaciji orožja zaradi kršitev določil Zakona o orožju uvedli prekrškovni postopek.

Policija bo v zvezi z dogodkom uvedla prekrškovni postopek, obvestila pa še zbira. Da bi razjasnili vse okoliščine dogodka, potekajo tudi razgovori s predstavniki šole in otroci. Policisti bodo sodelovali tudi v multidisciplinarnem timu, v okviru katerega bodo predstavniki različnih institucij iskali primerne rešitve. 

Priporočamo