V preiskavi sumljive smrti 28-letne U. H. iz Ivančne Gorice, za katero je na začetku vse kazalo, da je umrla nasilne smrti, policisti pa so obravnavali poskus uboja, je prišlo do preobrata. »Včeraj v pozno popoldanskih urah smo bili obveščeni, da je bilo pri obdukciji ugotovljeno, da 28-letnica ni umrla zaradi - sicer hudih - poškodb. Sam vzrok smrti osebe tako še ni znan in se bo ugotavljal z nadaljnjimi medicinskimi in toksikološkimi preiskavami,« so sporočili z ljubljanske policijske uprave, kjer so pojasnili, da so pridržanje 46-letnemu osumljencu že odpravili.

»Ostaja pa v zdravstveni oskrbi, kamor je bil zaradi zdravstvenih težav prepeljan v času pridržanja,« so pojasnili na policiji, kjer s preiskavo sumljive smrti 28-letne U. H. še nadaljujejo.

Preberite: V Ivančni Gorici našli truplo 28-letnice, policija je pridržala njenega 46-letnega partnerja

Partner poklical reševalce, ti pa policiste

Spomnimo, da so policisti truplo 28-letnega dekleta v stanovanjski hiši na Ljubljanski cesti v Ivančni Gorici našli v sredo dopoldne. Po naših neuradnih informacijah naj bi njen 46-letni partner K. K. na pomoč poklical reševalce, ti pa so zaradi hudih poškodb, ki so jih opazili na truplu 28-letnice, obvestili tudi policiste.

Ljubljanski kriminalisti so takoj začeli s preiskavo suma uboja in pridržali pokojničinega 46-letnega partnerja, ki je bil glavni osumljenec za smrt dekleta. Kako točno naj bi 46-letnik svojo partnerko ubil, v sredo še ni bilo jasno, obdukcija pa je nato poskrbela za preobrat. Sicer hude poškodbe - po nekaterih neuradnih informacijah naj bila 28-letnica hudo poškodovana po glavi - niso bile neposreden vzrok smrti. Več odgovorov glede vzroka smrti naj bi ponudile nadaljnje medicinske in toksikološke preiskave, zato kriminalisti s preiskavo še intenzivno nadaljujejo. Tudi če poškodbe U. H. nazadnje niso bile usodne, bodo morali v okviru preiskave ugotoviti, na kakšen način je do poškodb prišlo oziroma kdo jih je zadal.

Oba v slabem stanju 

Kot smo izvedeli, osumljeni K. K. v času preiskave s policisti ni sodeloval, vprašanje pa je, ali je sploh zmožen koherentne komunikacije. Če so nam že na kraju tragedije sosedje pokojne pripovedovali, da je bila U. H. v zadnjem času v izjemno slabi fizični kondiciji, pa naj bi bilo tudi zdravstveno in psihično stanje K. K. prav tako slabo, zaradi česar so ga iz policijske postaje že v času pridržanja odpeljali v zdravstveno ustanovo, kjer ostaja na zdravljenju.

Tako pokojna kot tudi njen partner naj bi imela resne težave s prekomernim uživanjem alkohola in drugih psihoaktivnih substanc, policisti pa so oba v preteklosti tudi že obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj ali prekrškov. Po naših neuradnih informacijah naj bi 46-letnega K. K. obravnavali tudi zaradi nasilja.

 

Priporočamo