Tovornjakar je bil konec avgusta zaradi okvare prisiljen ustaviti na odstavnem pasu, nato pa je izstopil iz kabine in peš odšel proti zadnjemu delu vozila. 

» V tem času je v isti smeri vožnje pripeljal voznik osebnega vozila, ki ni vozil po sredini voznega pasu in je zato trčil v voznika tovornega vozila, ki je hodil ob tovornjaku na odstavnem pasu. Pešca je nato odbilo pod tovorno vozilo, kjer je hudo poškodovan obležal, voznik osebnega vozila pa je odpeljal naprej, ne da bi poškodovanemu nudil pomoč,« so tedaj sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Policisti so voznika avtomobila izsledili že čez nekaj minut, v postopku pa se je izkazalo, da je vozil močno opit. Alkotest je pokazal 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. 

Hudo poškodovanega Srba so odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer so ga zdravili dva tedna, nazadnje pa so se posledice poškodb izkazale za prehude. V četrtek so policiste iz kliničnega centra obvestili, da je 47-letnik umrl.

Policisti bodo o njegovi smrti obvestili ljubljansko tožilstvo, ki bo moralo odločiti o kazenskem pregonu zoper povzročitelja nesreče. 

 

Priporočamo