»Luka je priden fant, niti mravlje ne bi pohodil. Rad ima Majo. Tistega dne so ga napadli v lokalu 4 mačke. Hoteli so ga tepsti, ampak jim je zbrisal,« je na sojenju za poskus uboja, ki ga tožilstvo očita Luki Bohnecu, pričal oče njegove partnerice. Kdo je mladeniču grozil, kdo ga je hotel tepsti in zakaj, ne ve, a tako se po Medvodah »govori«. Domnevni incident v lokalu 4 mačke naj bi se odvil nekaj ur pred tem, ko je po navedbah tožilstva Bohnec oktobra lani na terasi bližnjega lokala Tržnica Kafe z nožem, dolgim 23 centimetrov, natakarja Stanislava M. po prepiru osemkrat zabodel.

Več prič je doslej opisalo, da je Bohnec nož pred tem vzel v 4 mačkah, se okajen skregal z natakarjem, ker ga je ta skušal spraviti s terase, prepir pa se je končal tako, da je Stanislav obležal v mlaki krvi. »Nekaj je zaropotalo, natakarica je zakričala, videl sem Stanislava, kako je ležal na Luki. Tepla sta se. Luka je potem pobegnil, Stanislav pa je jokal, da ga bolijo ledvice. Šele potem smo videli kri,« se je danes dogodka spominjal gost lokala. Kdo je prvi napadel koga in kako se je pretep odvil, ni videl. Štiriindvajsetletnik krivde ne priznava. Pravi, da je natakar napadel njega, ga davil in tepel, sam pa ga ni hotel poškodovati. A ga je bilo strah za življenje. Tik pred napadom naj bi mu namreč grozila dva druga moška, N. J. in D. G., kar da se ni zgodilo prvič. Zato je šel pred »nevarnostjo« v lokal posvarit svoje dekle.

Na pomoč sosedi

Te domnevne grožnje naj bi bile povezane z incidentom avgusta lani. Luka in njegova punca Maja sta takrat zaradi konflikta z N. J. priskočila na pomoč Majini sosedi. »Zaradi poplav smo imeli v hiši vodo do višine 1,8 metra. Čistiti mi je prišla pomagat cela družina. N. J. pa je takrat hotel, da mu dam cev, čeprav so njim mulj povečini očistili gasilci. Rekla sem mu, naj jo gre kupit v trgovino. Zagrozil mi je, da me bo prijavil zaradi črne gradnje garaže,« je danes avgustovsko nedeljo opisovala gospa. Zvečer sta se soočila še enkrat, N. J. naj bi ji grozil in jo zmerjal. Ko je hotela poklicati njegovo mamo, da pride ponj in ga odpelje domov, jo je prijel za obe roki in jo zadržal. Spotaknila se je ob kamen in padla, si hudo poškodovala koleno ter začela klicati na pomoč.

Takrat sta pritekla Luka in Maja. »Kaj jo nadleguješ, da te ni sram!« sta ga po njenih navedbah oštela, v tistem pa je N. J. Maji prisolil tako močno klofuto, da ji je z obraza vrglo očala. Gospa je N. J. opisala kot agresivnega, večkrat opitega soseda. »Luko je tam podil, žalil in zmerjal. Vsakemu grozi, da ga bo ubil. Kot bi imel te besede prirojene,« je še pričala. Kaj se je dogajalo vmes – N. J. pravi, da je Luka takrat napadel njega in ga obrcal – ni videla, saj je takrat šla po pomoč. »Nimam zadaj oči, veste,« je razložila pomanjkanje informacij v ključnem trenutku. O N. J. nima povedati nič lepega, iz prve roke pa o domnevnih grožnjah Luki tudi nič ne ve. Drugače je z obtožencem, ki ga je opisala kot mirnega fanta, ki vedno lepo pozdravi.

Ni grozil in ni tepel

Pred sodnico Majo Povhe je po večkratnem vabilu stopil tudi že omenjeni N. J. Tistega usodnega večera ga ni bilo na terasi, kjer je tekla kri, tudi sicer Luko pozna bolj na videz, z njim se ne druži in skoraj nikoli tudi ne pogovarja. Je pa slišal, da je imel Bohnec v preteklosti težave z drogo in alkoholom. »Imela sva en spor, ko me je obrcal pred domačo hišo, vse skupaj pa je brez zveze. Otročje se mi zdi,« je komentiral navedbe o lastni domnevno nasilniški naravi. »Nimam rad konfliktov. Luke nisem nikoli ustavil na cesti in ga ogovoril, tudi grozil mu nisem nikoli. Prav tako nisem nikoli udaril Maje. Kdor pravi drugače, laže,« je sklenil svoje pričevanje.

Oškodovani Stanislav M. še ni bil zaslišan, zaradi suma ponarejanja denarja je v priporu v Celju. Naj pa bi v postopku vendarle povedal tudi svojo plat zgodbe. 

Priporočamo