Streljanje se je po navedbah policije zgodilo nekaj po 10. uri na gimnaziji v Sanskem Mostu. Hišnik je vdrl na sestanek in začel streljati z avtomatsko puško. Policija je potrdila, da je ubil ravnatelj šole, tajnica in ena učiteljica. Na šoli so potekali popravni izpiti, vendar so učenci ob strelih zapustili šolo. 

»Moški je ubil tri zaposlene v šoli, sam pa utrpel hude telesne poškodbe. Odpeljali so ga v Urgentni center v Banjaluki. Policija je še vedno na kraju dogodka,« je povedal tiskovni predstavnik Ministrstva za notranje zadeve Adnan Beganović. Po najnovejših informacijah je njegovo zdravstveno stanje stabilno. 

Hišnik je bil po neuradnih informacijah že dlje časa v sporu z vodstvom šole. Zoper njega so uvedli disciplinski postopek, danes zjutraj pa naj bi iskal ljudi, ki so bili v disciplinski komisiji. 

»Ne bomo dovolili, da bi se kaj takega ponovilo«

Župan Faris Hasanbegović je v odzivu na tragičen dogodek povedal, da so danes življenja izgubili sodržavljani, ki so veliko pomenili za lokalno skupnost. Družinam ubitih izreka sožalje in upa, da se kaj takšnega ne bo več ponovilo. Poudarja tudi, da za takšno dejanje ni opravičila. 

Minister za notranje zadeve Adnan Habibija pa zagotavlja, da ima policija situacijo pod nadzorom. Dodal je, da bo treba ukrepati na institucionalni ravni. »Ne bomo dovolili, da bi se kaj takega ponovilo,« je jasen minister.

Minister za izobraževanje Denis Osmankić pa je napovedal, da bo ministrstvo razmislilo o spremembi datuma novega šolskega leta. 

Priporočamo