Včeraj okoli četrte ure popoldan so v gostinskem lokalu na Pobrežju v Mariboru odjeknili streli. »Po prvih znanih informacijah naj bi med gostoma prišlo do spora, oba sta se umirila in nadaljevala druženje z njunimi znanci. Eden izmed prej sprtih je v nadaljevanju orožje nameril proti oškodovancu, s katerim se je prej sprl, in ustrelil, pri tem pa ga ni poškodoval. Oškodovanec je iz lokala pobegnil, kraj pa je v nadaljevanju zapustil tudi osumljeni,« so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Sinoči je policija prijela moškega, osumljenega pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja, osumljenca na begu pa so takoj začeli iskati. Danes zgodaj zjutraj so ga prijeli pripadniki specialne enote v Mariboru. Odvzeli so mu prostost, osumljen pa je poskusa umora. Preiskava še ni končana.

Streljanje v Vitanju

V noči s sobote na nedeljo pa je moški streljal na območju Vitanja, a tudi tam poškodovanih ni bilo. 36-letnik, ki ga je policija že aretirala, je osumljen povzročitve splošne nevarnosti, pa so potrdili na PU Celje. Kot smo že poročali, se je moški sprl z znancem, ki je skupaj s prijateljico okoli pol treh zjutraj na dom osumljenca pripeljal partnerko 36-letnika. Najprej so se sprli, sledil je pretep, potem pa je moški šel v hišo po orožje, zunaj večkrat streljal in se zaprl v hišo. Na kraj je prispela policijska pogajalka, a se moški na njene pozibve ni odzival. Moškega so prijeli pripadniki specialne enote policije.

Preberite še: Umor in samomor v Spodnjih Hočah

 

Priporočamo