Novomeški policisti so danes predstavili izsledke kriminalistične preiskave poskusa uboja v romskem naselju Šmihel na Dolenjskem, kjer je zablodela krogla zadela osnovnošolsko deklico. Policisti so že takoj po streljanju aretirali 51-letnika, ga aretirali, preiskovalni sodnik pa ga je že prejšnji teden poslal v pripor.

Kriminalistična preiskava je potrdila govorice, da je bil 51-letnik v sporu s sosedi, saj je bil prepričan, da naj bi ga 43-letni sosed prijavil zaradi nezakonite gradnje. Spor se je razširil tudi na druge člane obeh družin, 51-letnik pa je sosedovim večkrat zagrozil. Policisti so zaradi sporov med družinama dvakrat posredovali že v dneh pred streljanjem – obravnavali so kaznivo dejanje grožnje in kršitev javnega reda in miru.

Po streljanju še zagorelo

V nedeljo, 8. septembra sta se soseda ponovno sporekla, od besed k dejanj pa je prvi prešel 43-letnik, ki je 51-letnika poškropil s solzivcem. »Prišlo je tudi do fizičnega obračunavanja,« so sporočili novomeški policisti, 51-letnik pa je zgrabil pištolo in ustrelil proti 43-letniku. »Ta je skupaj z ostalimi prisotnimi pričel bežati, 51-letnik pa je stekel za njimi in izstrelil še več strelov. Eden izmed izstrelkov je poškodoval otroka v predel noge. Po streljanju je 51-letnik pristopil do 17-letnika, vanj usmeril pištolo in sprožil, vendar do strela ni prišlo,« so danes pojasnili na novomeški policijski upravi.

Njihovi kriminalisti so pištolo, za katero se je izkazalo, da je bila že leta 2013 ukradena na Celjskem, našli v bližini streljanja, strelca pa kazensko ovadili zaradi poskusa uboja, dveh kaznivih dejanj povzročitve lahke telesne poškodbe in povzročitve splošne nevarnosti.

Če so policisti že zaključili s preiskavo poskusa uboja, pa še preiskujejo požige, ki so sledili streljanju. Enainpetdesetletniku sta med drugim zgoreli stanovanjska hiša in počitniška prikolica, policisti pa so takoj posumili, da gre za maščevanje sosedov.

Priporočamo