Včeraj dopoldan sta se avstrijska motorista, stara 66 in 68 let, vozila po regionalni cesti iz Loga pod Mangartom proti Predelu. Ko je voznik pripeljal po klancu navzgor v levi ostri pregledni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno s ceste ter s sprednjim desnim delom motorja trčil v kamniti podporni zid. »Od tam ga je odbilo v dva prometna znaka, postavljena ob robu vozišča. Po trku je motor obstal v pokončnem položaju v smeri vožnje,« so sporočili z novogoriške policijske uprave. Voznika je vrglo z motorja, obležal je na hrbtu za leseno varovalno ograjo in odtokom za meteorne vode, 68-letno sopotnico pa je z zadnjega sedeža premaknilo na voznikovega, ostala pa je ukleščena med motornim kolesom in varovalno ograjo.

Huje poškodovana so na kraju oskrbeli tolminski reševalci, 66-letnega voznika so odpeljali na heliport v Bovec, od tam pa so ga s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Njegovo sopotnico pa so na zdravljenje odpeljali v njeno domovino.

Poleg tolminskih policistov so bili na kraju nesreče tudi prostovoljni gasilci PGD Bovec. Policisti so o nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico in državno tožilko iz Nove Gorice, na podlagi vseh ugotovitev pa bodo zoper povzročitelja nesreče (voznika motorja) podali ustrezen ukrep.

 

 

 

Priporočamo